Ledare nr 8 2013: Bidra gärna med alla goda idéer!

icon november 07, 2013

Oj, vad tiden går fort. Jag tyckte nyss det var sommar. Nu har frosten infunnit sig, och vissa delar av vårt avlånga land har haft snö. Däremellan har höstens färger stått i full prakt och jag har i alla fall fått ett par tillfällen att ta vara på skogens guld – kantareller.

Inger Ros, ordförande i Riksförbundet HjärtLung

Ibland är det extra roligt att vara förbundsordförande. För några nummer sedan skrev jag ledaren efter en fantastisk kongress. Nu i skrivande stund pustar jag ut efter vår länsordförandekonferens. Samma känsla infinner sig. Tänk så många goda idéer som framfördes av mycket engagerade medlemmar.

Vid flera tillfällen under konferensen kände jag en oerhörd värme både inom mig själv och från deltagarna. Tack till alla er som gjorde konferensen så bra. Hela konferensen har haft en framtidsinriktning. Idéer till verksamhetsplanen, fortsatta diskussioner kring det samhällspolitiska programmet och vad behöver föreningarna från förbundskansliet för att fungera optimalt? Den frågan besvarades till en del med att det är bra men en idébank, som kan ta emot goda exempel och sprida vidare i organisationen.

Den idébanken kan ni i allra högsta grad bidra till. Gå dem till mötes och skicka in den där goda idén som gjorde att ni till exempel fick flera nya medlemmar eller fick bra genomslag i massmedia eller någon verksamhet som lockar och engagerar många. Skicka in det till info@hjart-lung.se.

Dessutom presenterades våra nya loggor, som ser väldigt trevliga ut. Nu är vårt nya namn och logotyp, efter beslut på kongressen, förankrat och arbetet i full gång att verkställas.

I det här numret skrivs om livsstilens betydelse för hälsan. "Bli kompis med din kropp" kallar föreningen i Karlshamn en konferens som genomförs under hösten. Det är viktigt att vi även tar upp de här frågorna på våra möten.

KOL-frågan är ständigt aktuell och det finns en intressant artikel om sambandet mellan KOL och hjärtsjukdomar. Tyvärr finns det mycket att göra för dessa patientgrupper och deras möjlighet att få rätt vård. Jag lovar att i alla sammanhang jag kan lyfta dessa frågor i syfte att påverka beslutsfattare.

Som avslutning vill jag också vädja till alla att vara aktiva för att få era medmänniskor att säga ja till organdonationer.

Den här gången blev det en hel del uppmaningar, eller se det som tips.
Lev väl och nästa gång vi hörs börjar det närma sig juletider.

Inger Ros