Bli medlem du också

Riksförbundet HjärtLung är en av Sveriges största och äldsta patientorganisationer. Vi arbetar för att alla med hjärt-, kärl- och lungsjukdomar ska kunna leva ett bra, rikt och friskare liv. 

Vi erbjuder ett rikt föreningsliv med kunskap, gemenskap och aktiviteter för en hälsosam livsstil. Vi är också en viktig röst i samhället, arbetar för bästa möjliga vård och stöder patientvald forskning. 

Som medlem bidrar du till påverkan och information om hjärt- kärl och lungsjukdomar och patientvald forskning, så att hela samhället fungerar väl för alla människor. Bli medlem idag för endast 200 kr om året via medlemsansökan eller ring till medlemsservice på telefon: 08-556 06 200.

Som medlem får du:

  • En stark röst för alla som lever med hjärt-, kärl- och lungsjukdom. Läs mer om vårt opinionsarbete här Vi vill.
  • Kunskap, motivation och aktiviteter för bättre egenvård och livsstil. Lär dig mer om vad en bra livsstil innebär och vilka aktiviteter vi erbjuder här Din hälsa.
  • Gemenskap och glädje. Hitta din närmaste lokalförening och ta del av aktivitetsutbudet.
  • Tidningen Status med medicinska nyheter och reportage. Du får vår medlemstidning Status i brevlådan 6 gånger om året. Här kan du läsa några populära artiklar.
  • Patientvald forskning för en bättre vardag. Vi satsar på forskning som gör nytta efter diagnosen. Läs mer om vår forskning eller ge ett bidrag.