Vi blir starkare tillsammans

Riksförbundet HjärtLung är en patientorganisation som arbetar för att alla med hjärt- och lungsjukdom ska kunna må så bra som möjligt.

Vi arbetar för bästa möjliga hjärt- och lungvård

Vi påverkar beslutsfattare i vården för att fler ska få en snabb diagnos och behandling. Vi strävar efter rätt och jämlik vård i hela landet. Vi arbetar för att du som patient ska få ökad kunskap om din sjukdom och större inflytande i din behandling.

Vi erbjuder kunskap och aktiviteter för en bra livsstil

Genom våra 150 lokalföreningar runt om i landet erbjuder vi kunskap, motivation och aktiviteter för en bra livsstil. Våra föreningar står också för trygghet, gemenskap och glädje – och en möjlighet för dig att engagera dig och påverka föreningens utveckling.

Som medlem får du:

  • En stark röst för alla som lever med hjärt- och lungsjukdom. Läs mer om vårt opinionsarbete här Vi vill.
  • Kunskap, motivation och aktiviteter för bättre egenvård och livsstil. Lär dig mer om vad en bra livsstil innebär och vilka aktiviteter vi erbjuder här Din hälsa.
  • Gemenskap och glädje. Hitta din närmaste lokalförening och ta del av aktivitetsutbudet.
  • Tidningen Status med medicinska nyheter och reportage. Du får vår medlemstidning Status i brevlådan 6 gånger om året. Här kan du läsa några populära artiklar.
  • Patientvald forskning för en bättre vardag. Vi satsar på forskning som gör nytta efter diagnosen. Läs mer om vår forskning eller ge ett bidrag.

Bli medlem redan idag!

Fyll i vår medlemsansökan eller ring 08 55 606 200

Föreningen för alla

Riksförbundet HjärtLungs föreningar finns för dig och erbjuder kunskap, motivation och aktiviteter för en bra livsstil.

Riksförbundet HjärtLungs föreningar finns för dig och erbjuder kunskap, motivation och aktiviteter för en bra livsstil.