Riksförbundets kortfilm vann första pris i Frankrike

juni 18, 2019

Riksförbundet HjärtLungs kortfilm Varningssignaler med Sven Wollter och Tilde Fröling i rollerna har vunnit förstapris på en filmfestival i Frankrike.

- Vi är glada att denna lite lättsamma men mycket viktiga film om hur man ska hålla koll på sina värden och sin hälsa har vunnit första pris, säger Inger Ros, ordförande Riksförbundet HjärtLung.

Riksförbundet HjärtLungs kortfilm som handlar om att ignorera varningssignaler, har vunnit första pris på en internationell företagsfilmfestival. Deauville Green Awards är en internationell festival för företagsfilmer, dokumentärer, reklamfilmer och tv-program, med fokus på hållbar utveckling, socialt ansvar, miljövård och ekologi. Mer än 500 filmer från 35 olika länder i ett flertal kategorier över hela världen konkurrerade.

Kortfilmen Varningssignaler vann i kategorin "Demographic transition and dependence” inom informationsfilmtävlan.

Varningssignaler berättar historien om en far och dotters resa med hans bil och hur illa resan kan sluta när man ignorerar bilens varningslampor och signaler.

Ur juryns motivering: "Humor, kvickhet och strålande spel av skådespelarna förmedlar budskapet att hålla koll på sitt kolesterol, blodtryck och på sin hälsa på ett effektivt sätt."

För projektledning stod byrån Remedy Communication och produktionsbyrå var Ligistfilm - med Louis Dubouis som producent och Peter Mars som regissör. Ekonomiskt stöd från Sanofi.

Ha koll på varningssignalerna

Att lyssna på kroppens varningssignaler kan göra skillnad. Se kortfilmen Varningssignaler med Sven Wolter och Tilde Fröling.

Att lyssna på kroppens varningssignaler kan göra skillnad. Se kortfilmen Varningssignaler med Sven Wolter och Tilde Fröling.