Lyckad seglats med Hjärtebåten

juni 05, 2015

Tisdagen den 26 maj 2015 lämnade Viking Line Cinderella terminalen vid Slussen med 300 förväntansfulla medlemmar i HjärtLung.

Väl ombord samlades alla på Etage för välkomstdrink, goodie-bag och tal av förbundsordförande Inger Ros. Inger Ros talade om hur stolt hon är över att leda ett förbund som sätter hjärt- och lungsjukas och deras anhörigas frågor på agendan och hur föreningarnas alla motionsaktiviteter ger ett oumbärligt stöd för hjärt-lungsjuka.

Efter en god och trevlig buffé var det dags för ett musikquizz med musik av både Snoddas, Arne Quick och Elvis. Stämningen var på topp och på den efterföljande tipspromenaden kunde man träffa personal från kansliet som berättade om HjärtLungs verksamhet, opinionsbildning, studievägledning, föreningsstöd, forskning och mycket annat.

I anslutning till föreläsningssalen informerade våra utställare från Handelsbanken, Tryckeriet 8.45, Apoteket Kronan, Folkspel, RiksSvikt samt Luftvägsregistret.

Dag två inleddes med Bingolotto där många vann fina priser. Därefter var det dags för spännande föredrag av Pelle Johansson om Forskningsfonden, Peter Vasko om RiksSvikt, Kerstin Fjällman om Luftvägsregistret.

Pär Hommerberg från kansliet och Petra Zillén informerade om förbundets stora satsning för att hitta de dolda folksjukdomarna, kampanjen Ljuset På. Förbundsordförande Inger Ros avslutade med att tacka alla för en mycket framgångsrik seglats med Hjärtebåten 2015.


Riksförbundets ordförande Inger Ros invigningstalade.


Livsstil - information - trygghet.


Yvonne Eriksson på Tryckeriet 8:45 i samspråk med Bo Birgersson, länsordförande i Halland.


Rikssvikts Catharina Koerfer informerade om hjärtsvikt.


Med ett glas mousserande hälsade Inger Ros medlemmarna välkomna. Självklart fanns det alkoholfritt alternativ!


Bertil 8 Bingo. Koncentration och glada utrop under söndagens Bingolotto.


Folkspel hade dukat upp.


Fullsatt i kansliets utställning.


Luftvägsregistrets Kerstin Fjällman berättar om KOL och arbetet med kvalitetsregistret. Här med Förbundsstyrelsens Johnny Jakobsson och Skånes länsordförande Janeric Sundberg.


Veteraner. Bingolottos Ingvar Oldsberg och Riksförbundets Pelle Johansson.
Bingolotto. Ett mycket uppskattat nöje dag två.


Tipspromenad med kluriga frågor om Riksförbundet HjärtLung och dess alla föreningars verksamhet lockade många. Sten Andersson, Västmanlands läns ordförande till höger.


Drygt 300 medlemmar reste med Hjärtebåten 2015.


Rikssvikts ordförande Peter Vasko berättade om arbetet med hjärtsvikt.


Riksförbundets Pär Hommerberg berättar om kampanjen Ljuset På tillsammans med projektledare Petra Zillén.


Riksförbundet HjärtLungs kanslichef Christine Cars-Ingels under länsordförandekonferensen.


Norrtäljes Anita Andersson, till höger, en av Hjärtebåtens resenärer.


Apoteket höll i blodtrycksmätningar.