Inger Ros återigen med på maktlista

juni 28, 2017

Riksförbundet HjärtLungs ordförande Inger Ros finns även i år med på Dagens Medicins maktlista som listar de 100 mest inflytelserika inom vården.

Det är tredje året i rad HjärtLungs ordförande tar sig in på listan. Förra året fanns hon med på plats 45. I år finns hon bland de 50 personer som listas på plats 51-100.

 

Riksförbundet HjärtLungs ordförande Inger Ros.

Övriga patientrepresentanter på listan är forskaren Sara Riggare (plats 39), Nätverket mot Cancers ordförande Katarina Johansson (plats 51-100) och Funktionsrätt Sveriges (tidigare Handikappförbunden) nytillträdde ordförande Lars Ohly (plats 51-100). Listan toppas av Anders Henriksson (S), Sveriges Kommuner och Landstings vice ordförande.

Hela listan finns att läsa här

Så tas listan fram:

Maktlistan bygger på bakgrundssamtal med ett 40-tal makthavare i svensk sjukvård. Bedömningen på listan ska spegla både formell makt och informellt inflytande.

Vissa personer som har ett stort indirekt inflytande över vården, som statsministern och finansministern, saknas för att de inte har mer inflytande över vården än över andra sektorer i samhället.

Källa: dagensmedicin.se