Wollter pratade hjärtsjukdom och Varningssignaler i TV4

februari 05, 2019

Skådespelaren Sven Wollter pratade om förmaksflimmer och förmaksfladder och filmen Varningssignaler tillsammans med doktor Mikael i TV4 Nyhetsmorgon.

I går hade Riksförbundet HjärtLung premiär för filmen Varningssignaler om vikten av att hålla koll på kroppens signaler och på blodtryck, puls och kolesterol.

HjärtLung-skådespelaren Sven Wollter gästade under tisdagsmorgonen TV4 Nyhetsmorgon och pratade om förmaksflimmer och förmaksfladder tillsammans med doktor Mikael. En bit ur HjärtLungs film Varningssignaler visades också.

Sven Wollter berättade om sitt förmaksfladder att: "Läkaren upptäckte på EKG att det såg lite krokigt ut.” Men att han inte hade känt andra symtom annat än att han hade fått lite sämre kondition.

- Det värsta är att när man drabbas av det som gammal tycker man att det är normalt för sin ålder och då är det inte säkert att man upptäcker det.”

Sven hade också ett par viktiga budskap: att utnyttja vården och att försöka bryta ensamheten som det är lätt att hamna i som äldre:

- Engagera er i kultur, i en sångkör eller vattengympa för att bryta ensamheten, för den tror jag är farlig!

Se klippet med Sven Wollter och doktor Mikael