Ladda för Hälsans Stig!

december 07, 2015

Hälsans Stig är HjärtLungs satsning på vardagsmotion. Nu kan du ta med dig Hälsans Stig i din telefon. Vår nya telefon-app för Iphone och Android finns att ladda ner från App Store och Google Play. Den är gratis och ger överblick över samtliga 130 stigar i landet.

Vår nya app för Iphone och Android finns att ladda ner från App Store och Google Play. Den är gratis och ger överblick över samtliga 130 stigar i landet.

Du ser direkt den närmaste stigen, zooma in, sätt igång. I appen kan du också med fördel lämna en kommentar om vad du tycker om stigen och varför inte dela med dig av stigen på Facebook.

Den som så önskar kan gå in på halsansstig.se, där finns samtliga stigar samlade och det går bra att därifrån skriva ut en karta att ta med sig på promenaden.

För mer information: Tel 08 55 606 200 halsansstig@hjart-lung.se (vi tar gärna emot bilder på och längs stigarna)

Slí na Sláinte Den första Hälsans Stig

Slí na Sláinte Den första Hälsans Stig (Slí na Sláinte – ”stigen till hälsan”) anlades på Irland 1995 av den irländska Hjärtfonden. Tanken var att främja motion i alla åldrar och att förebygga hjärt-kärlsjukdomar.

  • Stigarna är tydligt märkta och går i trygga miljöer. Det är kommunerna som står för underhåll och kontroll av stigarna och samarbetar med våra lokala föreningar.
  • I Sverige är det vi på Riksförbundet HjärtLung som ansvarar för konceptet och står för samordningen. Det innebär att vi tillhandahåller all information, kontakter med kommuner och kartor för att kunna förverkliga den.