Nu söker vi en driven och engagerad föreningsutvecklare

maj 04, 2021

Tjänsten är en bred roll med ansvar för att stärka dialogen mellan förbundskansliet och de lokala föreningarna, stödja dem i deras utvecklingsarbete, bistå med förbättrings- och samordningsinsatser och i digitaliseringsprocessen.

Våra föreningar och deras ideellt engagerade medlemmar är grunden för Riksförbundet HjärtLungs verksamhet och det är av stor vikt att föreningarna känner sig delaktiga i förbundets utveckling. Vi vill nu ta ett steg till i att utveckla föreningsarbetet i nära samverkan med föreningarna själva.

Tjänsten är en bred roll med ansvar för att stärka dialogen mellan förbundskansliet och de lokala föreningarna, stödja dem i deras utvecklingsarbete, bistå med förbättrings- och samordningsinsatser och i digitaliseringsprocessen. Detta gör du genom att engagera, entusiasmera, ge verktyg och koncept för föreningarna att själva använda i sina processer.

Du erbjuds möjlighet till en spännande och flexibel tjänst i en organisation där kreativitet, delaktighet, samarbete och lyhördhet är viktiga ledord i det dagliga arbetet.

Tjänsten utgår från förbundets kansli på Söder i Stockholm men innebär att du kommer att resa en hel del i tjänsten i hela Sverige. Detta medför både övernattningar och visst kvälls- och helgarbete.

Huvuduppgifterna kommer att vara att:

  • stötta föreningarna till att utveckla verksamhet genom att förmedla verktyg och koncept för föreningarna att själva använda
  • prova och implementera nya arbetssätt i linje med organisationens stadgar
  • introducera studie- och motionsmaterial hos föreningarna
  • stötta föreningarna till att värva medlemmar, finna och knyta nya kontakter med lokalsamhället
  • värna och skapa förståelse för varumärket i organisationen
  • lyssna in och återrapportera föreningarnas behov till förbundsstyrelse/kansli
  • informera och inspirerar via förbundets kommunikationskanaler
  • förmedla, på ett övergripande plan, kunskap om förbundets administrativa stöd
  • ansvara för verksamhetsplanering, budgetering och uppföljning av sina ansvarsområden

Kvalifikationer

Vi söker dig som har god erfarenhet av arbete i rollen som projektledare eller kommunikatör. Du har minst gymnasieutbildning i botten och det är meriterande om du även har arbetat som sjuksköterska eller undersköterska.

Du har erfarenhet av organisationsstöds- och påverkansarbete gentemot föreningar, ideella organisationer eller motsvarande. Det är viktigt att du har kunskap om och förståelse för förutsättningarna inom ideell-, offentlig och/eller politiskt styrd verksamhet.

För att trivas i rollen måste du vara självgående, initiativrik och är van att samarbeta med andra mot gemensamma mål. Du är en social, inspirerande och inlyssnande relationsbyggare. Du är bekväm med att hålla anföranden och tala inför grupp. Du gillar att självständigt planera, strukturera och följa upp ditt arbete mot uppsatta mål. Du har god kommunikativ förmåga i tal och skrift samt god datavana – MS Office, SharePoint m.m.

Anställningsform: Du erbjuds en 3-årig visstidsanställning (6 månaders inledande provanställning). Därefter kan tjänsten komma att förlängas.

Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse.

I denna rekrytering har Riksförbundet HjärtLung valt att samarbeta med Staffing.

Vid frågor kontakta ansvarig rekryterare Jon Söderblom 0760-81 20 80

Din ansökan, innehållande CV och personligt brev, skickar du till jon.soderblom@staffing.se 

I denna rekrytering tillämpar vi s.k. löpande urval vilket innebär att vi intervjuar efter hand och då ansökningarna når oss. Det kan innebära att tjänsten tillsätts innan ansökningstiden gått ut.