Ulla nr 2-2014

Hej alla hjärtevänner!

Mitt namn är Ulla och jag ska berätta hur det var när jag var ung och hur vi blev medlemmar i hjärt-och lungföreningen.

ullaJag är född och uppvuxen i Torbjörntorp där jag även gick i skolan. Efter skolåren fick jag jobb i en färg och tapethandel inne i Falköping. Redan då fick jag motion genom att cykla till jobbet varje dag, Kort därefter träffade jag min man Eskil, vi fick två barn och har nu även sex barnbarn. Vi byggde vårt hus på Mösseberg 1959 där vi fortfarande bor kvar och trivs.

1992 när vårt barnbarn Louise skulle övernatta hos oss, som hon ofta gjorde, kände sig Eskil dålig. Vi trodde inte att det var något allvarligt så jag och Louise gick en promenad till Svandammen. När vi kom tillbaka hade Eskil fått åka till sjukhuset på grund av en hjärtinfarkt. Han bypass opererades några år senare.

År 2002 blev vi tipsade om hjärt-och lungföreningen av en vän och har varit medlemmar sedan dess. Jag har varit ledare för gymnastiken i många år och är även aktiv inom stavgång, linedans och i resegruppen. Till sist vill jag uppmuntra alla att deltaga i föreningens alla motionsaktiviteter och alla trevliga resor som anordnas.

Ulla.