Hjärt- och Lungsjukas höstupptakt 2012

Hjärt- och Lungsjukas höstupptakt 2012

God uppslutning kunde konstateras i Folkets Park när hjärt- Lungsjukas höstupptakt gick av stapeln. Man inledde med en tipspromenad och därefter var det ett efterlängtat föredrag av Evy Palm.
Evy började springa när hon var 34 år och hon vann sitt första kommunmästerskap strax därefter. Detta var tändhatten för Evy som därefter fortsatte med träning och tävlingar. Hon sänkte sin tid och allteftersom hon fortsatte blev det större tävlingar med stora framgångar.
Först 1983 fick hon hjälp utifrån med sin träning och blev sponsrad av Nike. Samma år var det VM i Helsingfors. Då var Evy 41 år. Sina bästa resultat gjorde hon mellan 46 till 49 år. 1988 var hon med i OS i Soul och detta var ju stort. Förutom alla tävlingar i Sverige var hon i London, New York, Japan, Monaco m.m. Hon säger att loppen i Stockholm har betytt mest för henne. P.g.a. begynnande höftbesvär tävlar hon inte längre men tränar fortfarande. Det var mycket intressant att höra på hennes föredrag. Hon berättade också skämtsamt att hennes ålder kommenterades ofta av reportrarna.

Efter kaffet uppträdde hjärt- lungsjukas egen linedance grupp på ett mycket medryckande sätt. Blandade åldrar var med i dansen och alla såg ut att ha roligt.

Sedan presenterades höstens stora program. Alltifrån olika gympapass till datautbildningar och annat. Stort utbud finns att välja mellan allt efter intresse.

Reseprogrammet gicks också igenom. Brukar inte vara något bekymmer att få fulla bussar vid resorna sade reseledaren.

Slutligen var det prisutdelning på tipspromenad och lottdragning.
Hjärt och -Lungsjukas förening vill tacka alla de som skänkt fina vinster till föreningen.