Anita Jacobson nr 1-2019

Anita Jacobson

Anita Jacobson heter jag och är född 1941. Jag är uppvuxen på Margreteholms gård mellan Mullsjö och Sandhem.

Efter avslutad skolgång på Falköpings högre allmänna läroverk  började jag i Värnamo som resemannekäng. Jag reste runt i Sverige och visade kläder för affärer i klädbranschen.
År 1960 så började min bana på apoteket Kronan, och jag fortsatte där till min pensionering, totalt blev det 47 år inom apoteksbranschen.
1960 träffade jag mannen i mitt liv, Lars Jacobson, mer bekant för dom flesta som Lasse Jacob, målvakten. 1963 gifte vi oss och fick två fina pojkar, födda -64 respektive 69, Niclas och Ulric. Jag har 4 barnbarn som jag är farmor till.
När jag började på apoteket grundlades mitt intresse för hälsa och hälsosam kost och fick genom detta även utbildning via min arbetsgivare.
Har även genom åren haft ett stort intresse för konst och målning och har i mina yngre år målat en del tavlor. Tyvärr har jag inte utvecklat eller fortsatt detta mitt intresse. I dag är mat och kokkonst det centrala. Jag läser hellre en kokbok än en deckare.
Är sedan 5 år tillbaka änka och lever för mina barn och barnbarn.
En stor del av mitt intresse idag ligger hos HjärtLung i Falköping. Detta har bland annat renderat i att jag för 9:e året i rad arrangerat matkurser i HjärtLungs regi.
En stor del av matkursens syfte är dels hälsosam matlagning dels det sociala livet. Man träffas och umgås under fem tisdagar på hösten respektive fem tisdagar på våren.
Parallellt med matkursen har en stick- och sykurs startat som för tillfället är under en prövoperiod för att se om intresse finns.
En ny cirkel planeras komma till våren.
I föreningens vattengympa har jag deltagit i tio år och det har varit mycket nyttig motion. Sedan något år tillbaka är vi också en grupp som med jämna mellanrum går ut och lunchäter.