Doris nr 2-2012

Efter drygt 10 år som medlem

Efter drygt 10 år som medlem i Hjärt- och lungföreningen ämnar jag här göra en liten presentation av mig själv och mitt ursprung.

DorisJag Doris, har mina rötter i Kvibille socken i Hallands län. Kvibille är ju som bekant känt för sina fina ostar. Mina föräldrar hade en bondgård där det fanns mycket arbete som skulle utföras. Mina 4 syskon och jag fick tidigt hugga in med lite av varje, det var mycket lärorikt men inte alltid så kul. Sommarlovet gick åt mest med att hjälpa till i hushållet eller tillbringa i t.ex. potatislandet och rensa ogräs. En sak fick vi verkligen lära oss, och det var att visa vördnad och respekt för äldre och överhet.

Efter diverse skolor, kurser och arbeten bl.a. i Falkenberg och Karlskoga flyttade så Sune, min äkta hälft och jag, till Falköping år 1960. Här har vi rotat oss ordentligt och vi trivs där vi bor nedanför Mösseberg med den fantastiska natur vi är omgivna av.

Mitt intresse för motion grundlades i Falkens gymnastik, där jag var aktiv motionär i 46 år.

Jag är helt säker att på att jag hade nytta av min goda kondition i mina yrkesverksamma år som undersköterska på sjukhusen i Falköping och Skövde.

På grund av Sunes hjärtsjukdom kom vi så i kontakt med vår förening. Vi gick båda med i vattengympan som då bl. hade vår tidigare ordf. Göran Thorell som ledare. Snart blev jag själv gympaledare och det var spännande, roligt men lite nervöst. Thorell blev min mentor
i ordets fulla bemärkelse. Jag hyste stor respekt för honom men vi kom mycket bra överens.

Efter hand lämnade han över det ena uppdraget efter det andra till mig. Jag kände mig hedrad för detta förtroende, samtidigt som jag fick en hel del att stå i.

Vi är totalt 14 stycken motionsledare i föreningen. Som ledare känner man sig behövd och vi vet att man gör något bra för andra, samtidigt som man mår så bra själv Vi träffar också många trevliga och härliga människor som man får så fin kontakt med.

Vi behöver kontinuerligt nya ledare i föreningen. Så säg inte nej om vi kontaktar er och kommer med en förfrågan. Ni ångrar er inte, det är bättre än ni tror.

Ja, tiden går, och snart är den här sommaren ett minne blott. För mig är det sommarens höjdpunkt om jag får ett par sköna dagar på Getterön i Varberg och kan ligga på de soldränkta klipporna och svalka mig i det salta vattnet. Det blev faktiskt så i år, tack och lov!

Jag vill nu sluta detta brev med att önska er alla i föreningen en bra början på hösten och en god fortsättning med allt som främjar en god livskvalitè.

Avslutar med några tänkvärda ord : Minns gårdagen, dröm om morgondagen, men lev i dag!

Doris Andersson
Motionsledare

(Ur nyhetsbrev 2012)