"Båsse" nr 1-2018

Bo "Båsse" Johansson

Bo "Båsse" Johansson

20-åring som är bäst i vår kommun!

Mycket vatten har runnit under broarna sen vår förening startade för 20 år sedan. Vi ska fira de åren lite extra i maj månad med
mat, dryck och underhållning av hög kvalité. Vår förening, med över 450 medlemmar, är i hög grad aktiv och har så varit sedan några kamrater kom på den lysande idén att Falköping ska ha en egen förening för dem som har ett hjärta eller en lunga som inte mår så bra. När jag kom med i föreningen 2001 möttes jag av föreningens eldsjäl nummer 1- Göran Einarsson, som inte bara var föreningens skrivkarl utan också något av föreningens allt-i-allo och fixare. Hans entusiasm var smittande och det mådde övriga i styrelsen väl av. En rad kamrater har passerat revy och på olika sätt lämnat avtryck efter sig.
Bestående för föreningen har från starten varit raden av medlemsaktiviteter. De har aldrig varit i avtagande utan snarare i tilltagande. Man har nästan kunnat välja och vraka under veckans dagar – gympa, bada, promenera, käka lunch med likasinnade, spela bordtennis, laga mat, lära sig mer om vin eller gå hundpromenad på berget.
Vi har rest – långt bort och nära.
Nätverket inom HjärtLung har varit så omfattande och givande – och aktiviteterna så intressanta- att ”utomstående” sneglat på föreningen och sagt: ”di tycks ha roligt i den föreninga”. Det har medfört att många ”ickesjuka” finns i medlemsregistret, stöttar och jobbar i olika grupper. Kanske det också är så ” att vi inte pratar sjukdomar hela tiden”. Det sker bara vid behov – när vi har medlemsmöte med inriktning på just hjärta och lunga.
Jag har haft glädjen att arbeta i styrelsen i många år. Tack vare att vi samlas så ofta som en gång i månaden, behöver vi inte dra något i långbänk. Vi fattar snabba beslut och det är viktigt för organisationen och de många medlemmarna.
Falköpings HjärtLung är en  mycket viktig del av föreningsverksamheten i vår kommun!

Båsse Johansson