Anita nr 2-2015

Jag heter Anita Gärdling

Jag heter Anita Gärdling och är med styrelsen för HjärtLung sedan ett antal år och vill härmed presentera mig för er.

Anita GärdlingJag kom till Falköping 1960 från Ulricehamn där jag är född och uppvuxen. Jag utbildade mig till sjuksköterska i Borås och senare till vårdlärare. Hela mitt yrkesverksamma liv har handlat om sjukvård i olika former och det har jag trivts väldigt bra med.

Sven-Åke som jag gifte mig med 1961, dog 2012. Då hade vi varit gifta i 51 år och fått 3 barn som alla tidigare har bott långt bort och en bor fortfarande långt borta så vi har fått se oss om i världen under årens lopp.

Jag har varit medlem i HjärtLungföreningen i drygt 10 år och det är en förening som passar mig utmärkt. Vi har varierande aktiviteter som kan passa alla möjliga intressen, som t.ex. olika motionsformer och studiecirklar, resor och föreläsningar.

Själv har jag varit ledare i vattengympan, är det inte längre men är deltagare i en grupp. Stavgången på onsdagar med fika efter missar jag helst inte.

En önskan jag har är att intresset för våra studiecirklar skulle vara större än de är nu. De är lärorika och vi har riktigt roligt tillsammans.

Väl mött till en ny säsong.

Anita