Birgit Svensson nr 2-2019

Birgit Svensson.

Hej! Jag heter Birgit Svensson, många kallar mig Bibi. Jag bor i Jättene. 
Jag föddes 1948 som nummer två i en syskonskara som till slut bestod av fyra barn. Mina föräldrar var bönder på  Dalboslätten. En stor fördel var att jag växte upp nära Vänern, så bad hörde till vardagen under sommaren. 
Kanske lades grunden till min älskade vattengympa redan då .
Efter avslutad skolgång flyttade jag till Göteborg och blev barnflicka. Min önskan var att bli barnsköterska och då behövdes det praktik. Så blev nu inte livet. Efter ett par år flyttade jag åter till barndomshemmet för att vara stöd och hjälp till min då sjuåriga lillasyster, när vår mamma var cansersjuk och dog. 
Under tiden i Göteborg hade jag träffat en kille från Falköping, ja mer precis från Jättene. Det ”uppstod tycke”  som varade ända till hans bortgång 2018.
Vi fick två, nu vuxna söner, som i sin tur gett mig fyra barnbarn och ett bonusbarnbarn. I sommar hoppas jag få det första bonusbarnbarnsbarnet.
Det är ju härligt med barn och  barnbarn är ju extra roligt. Hur ska det då bli med barnbarnsbarn?! De första åren i Jättene var jag hemmafru.
Därefter har jag jobbat som undersköterska i hemvården.. 
2011 drabbades jag av Takotsubosyndrom. Då låg min man och jag samtidigt på Hjärtavdelningen KSS. Han hade fått hjärtinfarkt o väntade på ByPass operation. Det var några jobbiga dygn. Då bestämde jag mig för att gå med i HjärtLung föreningen, som jag hört så mycket positivt om, när jag blivit
pensionär. Från första stund kände jag mig välkommen i föreningen. Vad glad jag blev när jag fick en plats i vattengympan! Den gör underverk - bra för både kropp och själ.  Efter övertalning av Doris blev jag ledare efter något år. Proffsig är jag inte, men ROLIGT är det!  Jag går också på motionsgymnastik på tisdagar. Den är jättebra — man gör vad man kan och ROLIGT har vi även där! 
I år är jag även med i Lotterigruppen . Irene , Sune och jag fixar priser m.m. Tänk, det är också ROLIGT! Jag har också blivit övertalad att ”prya” i styrelsen i år. Som ni förstår, tycker jag det är viktigt att man trivs och har så ROLIGT som man bara kan.