Säsongsupptakten 2011

En klurig tipspromenad runt Folkets Park inledde höstens säsongupptaktsträff för Hjärt- och Lungsjukas förening i Falköping på onsdagskvällen. Sune Andersson lyckades bäst och kunde som ende deltagare stoltsera med 12 rätt.

Väl bänkade vid kaffeborden i Rotundan kunde föreningens vice ordförande Carl-Eric Skårman hälsa välkommen till ca 130 medlemmar som alla lät sig väl smaka av en god smörgås och kaka. Britt-Marie Stridh var kvällens underhållare och programmet gick i friskvårdens tecken med den andningsgymnastik som kvällens allsånger framkallade. Britt-Marie skapar fin kontakt med publiken och hennes framträdande var mycket uppskattat.

Motionsledaren Doris Andersson har god hjälp av ett femtontal ideella och välutbildade ledare som berättade att de från vecka 36 erbjuder medlemmarna motionsaktiviteter under veckans alla fem vardagar med linedans, gymnastik, promenader, vattengympa och pingis.
Margareta Thor berättade om studiecirklar som föreningen planerar att genomföra i höst

Bengt Molin och Göran Einarsson berättade om ett späckat program av övriga aktiviteter där en fulltecknad bussresa till sevärdheter i norra Tyskland tillhör höstens höjdpunkter. Andra är föredrag om munhälsa, samtal med KOL-sjuka och julbuffé. Efter nyår kommer Evy Palm från Lidköping för att inspirera medlemmarna till nytt eller fortsatt motionerande genom att berätta om sitt liv som elitlöpare och numera motionär.


Föreningens motionsledare var på plats


Britt-Marie Stridh ledde allsången