Engagemang i hjärt-lungräddning
Varje år rapporteras 6000 hjärtstopp utanför sjukhus i Sverige. Av dessa överlever runt 600 personer tack vare hjärt-lungräddning. Genom att utföra kurser i föreningens regi kan ni växa och få fler medlemmar.
HLR-rådets riktlinjer
Riksförbundet HjärtLung följer HLR-rådets riktlinjer för hjärt-lungräddning. Vi utbildar i Vuxen-HLR samhälle och Barn-HLR samhälle.
Kurser i hjärt-lungräddning
I föreningen kan era HLR-instruktörer hålla interna och externa kurser i hjärt-lungräddning (HLR). De utbildas regelbundet av de HLR-instruktörer som finns i länsföreningen. I Vuxen-HLR ingår det att utbilda i användet av en hjärtstartare.
En vägledning kommer snart.
Webbutbildning om HLR på film
Här finns filmer på webbutbildningar från HLR-rådet om hjärt-lungräddning. Filmerna är tänkta att visas för allmänheten och kan med fördel användas i lokalföreningens arbete.
HLR-rådets utbildningsportal
I HLR-rådets utbildningsportal kan du som HLR-instruktör eller instruktör skapa kurser, bjuda in deltagare, registrera utbildningar, utfärda digitala kompetenskort med mera.
Information till patienter och närstående om HLR
Svenska HLR-rådets etik-grupp har tagit fram broschyren Hjärt-lungräddning, som en information till patienter och närstående.
Skriften innehåller information om vad hjärt-lungräddning (HLR) innebär, hur beslut fattas om att utföra eller avstå från HLR och när och hur du själv kan påverka beslut om HLR. Informationen gäller för vuxna personer över 18 år.
Relaterad läsning
Frågor
För mer information, kontakta Helene Silfver, ansvarig för HLR, utbildning och livsstil.