Promenad

Föreningen HjärtLung har startat sina promenader, denna gång blev det i Karstorps koloniområde. Många fina trädgårdar fick vi se. Vi blev inbjudna till vår medlem Gunhild Erikssons fantastiska trädgård, där vi fick en guidning o se alla hennes vackra blommor.
En medhavd fika blev det vid Karstorps sjön. Vi promenera varje torsdag kl 10 samling vid Soldathemmet.
Ing-Britt informera att övrig verksamheten är inställd under september och oktober.
Jubileet som vi har flyttat flera gånger redan, planeras in till mars 2021.
Vi gör ett försök med ett litet kaffekalas 2/9 på Simsjöns festplats med ett begränsat antal deltagare.

 


Föreningen HjärtLung i Skövde förlade sin sista promenad innan sommaruppehållet till P4 området. Vår guide Birgitta Nissmyr som växte upp där under senare delen av -40 talet och en bra bit in på -50 talet.Birgitta berättade om de olika byggnaderna samt hur det var att som barn bo på ett regemente. Hon berättade om hur hon som 5 åring fick gå till affären och köpa två Robin Hood cigaretter till sin mor, ingen ålderskontroll där inte. Det fanns en sjuksyster Inga som inte bara tog hand om de tjänstgörande på P4 utan alla barn som behövdes plåstras om också. Birgitta berättade om många olika händelser och upptåg sant en del små anekdoter från barndomen.
Rätt som det var kom Militärpolisen och undrade vad vi gjorde där, kunde det möjligtvis vara spioner från Föreningen HjärtLung...... . Mer information om P4 området fick vi av Militärpolisen som på ett trevligt och lättsamt berättade för oss.
Tack Birgitta Nissmyr för denna trevliga guidning. Nu blir det uppehåll med promenaderna till augusti.

 

Föreningen HjärtLung har efter ett långt uppehåll startat upp med promenad, ute kan vi träffas bara vi håller avstånd till varandra. Torsdagens promenad gick runt Åsbotorpssjön på Billingen. Vid utsiktsplatsen avnjöt vi med havd fika och hade en trevlig stund. Nästa promenad är torsdag 4/6 samling vid Simsjön kl 10.00.
Vi är många som väntar på att vi ska starta upp verksamheten i föreningen, men som läget är nu så lär det nog dröja. 
Årets bussresa till Dalsland har vi flyttat till nästa vår. Likaså 25- årsjubileet som skulle varit i augusti är flyttat till 17 oktober, vi hoppas verkligen vi får fira vårt jubileum då.
Nu får vi njuta av en fin sommar och ta väl hand om oss och hjälpa varandra.