Familje juridik

Familje juridik

På HjärtLung  månadsträff föreläste Kjell Öhman om familje juridik. Ett lärorik ämne som togs upp ikväll. Kjell berättade om vad som är skillnad på att vara gift eller sambo.
Som sambos ärver man inte varandra så då är det viktigt att det finns skrivet testamente bla. Kjell berättade att det är viktigt att man skriver testamente o vad som är viktigt att tänka på vid olika familjeförhållande. Fick även information om något som jag tror ingen av oss medlemmar hört förut- AnhörigBehörighet vad som gäller när man saknar beslutsförmåga. Då kan make/sambo göra det som krävs för att det vardagliga ska fungerar.
Framtidsfullmakt har funnits sedan 2017 en viktig handling som Kjell rekommenderar oss alla att skriva. Då utser man vem som ska träda in och sköta det ekonomiska och som kan föra min talan om jag blir svårt sjuk. Då slipper man att utse en godman som annars är behjälplig med det.
Ordförande tackade för en mycket intressant och givande föreläsning, Eila Turunen tackade Kjell med en flaska vin.
Kaffe och fralla samt hembakad kaka serverades efter föreläsningen.
Ing-Britt informerade om kommande aktiviteter, bussresan till Koberg julmässa 21/11 finns ångra få platser kvar, nästa månadsträff är 20/11 då blir det kåseri -Hattfrossa av Kerstin Person Bertheaud. November är lungmånad då finns vi på ElinsEsplanad. Tisdag 19/11 informerar vi om föreningens verksamhet och vad vi kan göra för dig med lungsjukdom. Kvällen avslutades med lotteridragning.