Bovieran

Bovieran

Föreningen HjärtLung startade upp hösten verksamhet med ett studiebesök på Bovieran. Ett 25 tal medlemmar hade samlats på Bovieran - trygghetsboende i Hentorp.
Ordförande Berndt Carlsson tog emot oss och guidade oss på ett mycket trevligt och givande sätt. Berndt berättade om hur det var att bo i ett trygghetsboende som Bovieran. Det finns 48 lägenheter, två  och trerummare fördelat på tre våningar. Övernattningslägenhet finns också att låna. Det ordnas mycket aktivitet i stort sett alla dagar i veckan, så som gympa, promenader,  boule och givetvis är den trevliga samvaron viktig. Fester och fredagsmys fanns också. Många träffas varje dag för gemensam fika på förmiddag och eftermiddag.
En rundvandring i vinterträdgården gjordes också. Fantastisk så mycket stora fina träd och växter. Berndt berättade att vinterträdgården är 1600 kvm och det finns 3000 växter, varav 150 olika sorter. När vi går där och tittar, känns det som vi är på Kanarieöarna istället. Här kan sitta under palmer och drömma sig bort.
Tack till Berndt Carlsson för en trevlig eftermiddag på Bovieran.