Årets hjärt-lungräddare

Nominera Årets hjärt-lungräddare

Riksförbundet HjärtLung delar ut priset Årets hjärt-lungräddare till någon som utfört hjärt-lungräddning utanför sjukhus och räddat livet på en medmänniska. Priset delas ut i samarbete med HLR-rådet och Stiftelsen för hjärt-lungräddning i Sverige.

Sökes: Årets hjärt-lungräddare 2024!

Varje år räddas livet på 600 personer som råkat ut för plötslig hjärtstopp utanför sjukhus. Har du räddat någons liv eller känner du någon som har gjort det?

Vi söker nu personer utanför sjukvården som genom hjärt-lungräddning har räddat liv på någon vars hjärta har stannat. Du kan nominera året om.

Sänd in namn och kontaktuppgifter med en kort beskrivning av livräddningsinsatsen senast den 31 augusti 2024 för att komma med i urvalet till Årets hjärt-lungräddare 2024. 

Eller via postgång:

Riksförbundet HjärtLung
"Årets hjärt-lungräddare 2024"
Wollmar Yxkullsgatan 14
118 50 Stockholm

Årets hjärt-lungräddare 2023

De är Årets hjärt-lungräddare 2023

När de kom tillbaka till bilarna sa Joachim åt Rebecca att springa det andra varvet ensam. Han la sig på marken mellan bilarna och hade sinnesnärvaro att känna på handleden. Pulsen var borta.

Rebecca ringde 112 och startade hjärt-lungräddning.

När de kom tillbaka till bilarna sa Joachim åt Rebecca att springa det andra varvet ensam. Han la sig på marken mellan bilarna och hade sinnesnärvaro att känna på handleden: – Pulsen var borta.