Margareta Hellgren

Margareta Hellgren

Margareta hallgren.jpg

Mars månadsmöte hölls på Käpplundagärde hos Riksförbundet HjärtLung som gästades av läkare Margareta Hellgren . Föreläsning handlade om -Hälsa genom livet.
Margareta började att informera om Benskörhet som drabbar mest kvinnor men även män.Nästa diagnos som drabbar många av oss är Artros i höfter, knä och händerna. Vi fick veta det är viktigt att röra på sig och bygga muskler. Diabetes och högt blodtryck är en vanlig åkomma för oss. Margareta betonar att det är jätteviktigt att hålla koll på blodtrycket ska helst vara högst 140/90 för vi vill ju undvika att drabbas av stroke.
Gå ner i vikt och röra på sig var det hon vill skicka med oss. En mycket givande och lättsam föreläsning, mycket frågor kom också upp under föreläsningen. Alla tyckte det var en mycket bra föreläsning och Margareta tackades med blombukett av Ordförande.
Kaffe smörgås och hembakt kaka smakade utsökt.
Ordförande informerade om modevisningen 6/4 hos Assbecks, studiebesök på Fonus Begravningsmuseum i Falköping 21/4. En resa till Herrljunga med omnejd blir det i maj månad.
Kvällen avslutades med ett fint lotteri.