Kungliga måltider

Henrik Fredriksson föreläser om Kungliga måltider.

 

HjärtLung Skövde har haft sin månadsträff som denna gång gästades av Henrik Fredriksson. Henrik är utbildad sommelier och även kunglig hovlakej .Han har studerat vid restaurang och hotellhögskolan i Grythyttan. På ett mycket intressant och proffsigt sätt berättade han om kungliga representanationsmåltider genom tiderna,dukning,bordsplacering och traditioner. Även hur det går till vid statsbesök hemma och utomlands. Vi fick även höra om hur linnedukar tvättas och förvaras. En historia om den vackra Nobelservisen som han även hade dukat upp för att vi skulle få beskåda. Många frågor ställdes av intresserade besökare till Henrik.
En smörgås och kaffe med hembakt kaka smakade bra efter en intressant föreläsning.
Ing-Britt informerade om sommarfesten den 13 juni, samt om årets resa den 6 september som går till Örebro med omnejd.
Kvällen avslutades med lotteridragning.