Medlemsmöte sept 2015

Medlemsmöte 22 sept 2015

Vi samlades på Fluxens restaurang och hade MEDLEMSMÖTE tisdagen den 22/9

Ett 40-tal medlemmar hade hörsammat kallelsen till mötet, vi började med mat kl. 13.00 och själva mötet börjar kl. 14.00.

Staffan Bergman vår ordförande var sjuk, så att Kurt-Lennart Berg vår vice ordförande ledde mötet.

Maria informerade om höstens aktiviteter. Bussresan som vi skulle ha i samarrangemang med Arvidsjaur blir inte av.. Vidare om Adventsfesten den 21/11 på Polar Hotel, där vi skulle bjuda in de närliggande Hjärt-lungföreningarna på festen.

Vi påminde om kursen –"bli vän med ditt hjärta"- och efterlyste anmälan, vidare om vattengymnastiken, vi har frågat ABF om någon kan vara ledare.

Kurt-Lennart redogjorde för enkätsvaren, som vi hade vid förra medlemsmötet i vår.18 st hade fyllt i enkäten. Vidare tog han upp den kursen som ABF anordna med Älvsbyn "just nu", Vi frågade om någon ville bli korrespodent/rapportör. Det fanns inget intresse.

Vår kassör Stina Lundberg redogjorde för föreningens ekonomi, och den var god. , Men då tillkommer målning av huset med 91 000 kr.. Vi har bytt ut fönster i huset i fjol, , och v i har fått en besparing på uppvärmningen av huset, och en bättre miljö att vistas i.

Telegramförmedlingen har gått stadigt ner, och Stina bad våra medlemmar att nyttja denna service, för att av dessa pengar som vi får in, kan vi hälpa och stödja olika projekt eller föreningar.

Ove och Catharina Berggren hade ett föredrag om sitt projekt, att hjälpa barn i Vietnam som har läpp-och gomspalt, de pratade om sin resa dit och engemang där. De visade bilder från sjukhuset, där de vistades, och bilder runt om. Det var en grupp som besökte olika sjukhus och av de 300 personer var 14 st svenskar.

De samarbetar med operation Smile, och Ove och Catharina har skänkt medicinsk utrustning. De hade önskemål att fortsätta hjäpa till, och bad om hjälp i form av penninggåvor.

Kurt-Lennart bad om hjälp till att sälja bingolotter,

Sen informerade Kurt-Lennart om Riksförbundets "Ljuset på" som är en kampanj om våra dolda folksjukdomar, såsom hjärtsvikt, förmaksflimmer och KOL. Det är inte många som vet om att de har dessa sjukdomar.

Vi drack kaffe och hade lotteridragning.

Ett stort tack till tolkservice och Ove och Catharina och medlemmarna som hade slutit upp.

Vi har en del bilder som följer

Pratstund

Åhörare

Ove och Cathrina pratar om sitt kampanjarbete

Stina i samspråk med Lisa

Våra duktiga teckentolkare

Kö till kaffet