Arjeplogsresa okt 2012

Arjeplogsresa okt 2012

Hjärt&Lungsjukasförening i Älvsbyn anordnade en resa till Arjeplog fredagen den 5 oktober, då vi besökte Silvermuseét och marknaden. Vi hade tur med vädret, för det var uppehåll just den här dagen!

När vi kom fram till Arjeplog, så åt vi mat på en restaurang nära museét. Med mätta magar styrde vi kurs till Silvermuseét och fick en proffisonell berättelse av en guide på museét, och såg bildspel ifrån Arjeplog.

Vi gick igenom i de olika rummen och såg många fina och intressanta saker, speciellt silverrummet som drog till sig många besökare. Eftersom det var marknadshelg, så hade museét flera utställningar i huset.

Ett grupp besökte kyrkan som blev imponerade av stilfullheten , kyrkan har anor från 1641 då de första kyrkan uppfördes. 1760-talet byggdes den andra kyrkan.

Sen var det marknadsbesök med många olika saker som bjöds ut till försäljning, allt från genuint hantverk till godis. Vi gick omkring vid marknadsstånden, och många kom med både stora och små påsar till bussen som avgick vid 16-tiden.


På väg Kaffepaus


Hjälpande hand av chauffören Joel


Matdags Mat sitter bra efter bussresan samling


På väg ner till föreläsning och bildspel utställning


Tittar på utställning


Vi gick ut på maknaden och fyndade Ren


Elly och Ing-Britt klappar renen (som är gjord av "svinto")


Vi köper lite kaffeost. (Marknad utan kaffeost är ingen marknad)

Vi for hemåt nöjda och belåtna efter en givande dag, som var både kulturell och social.