Lund

Välkommen till Riksförbundet HjärtLung Lund

Föreningsinformation på SUS i LUND

2023-02-15: Information om Vår förening och demonstration av HLR i entrehallen på SUS i Lund. Vi som informerade var Eric Andersson, Lennart Ekdahl och Björn Carlqvist.

HLR SUS 1.jpg

HLR sus 2.jpg


Invigning av Hälsas stig i Kävlinge

Den 3/9  invigdes Hälsans stig i Kävlinge av Annsofie Thuresson, ordförande i omsorgsnämnden i Kävlinge kommun tillsammans med Björn Carlqvist ordföranden i Riksförbundet HjärtLung Lund med omnejd. Mer bilder och text under Aktiviteter/Bilder/Hälsans stig

Invigning Hälsans stig Kävlinge 2.jpg

Bli medlem i föreningen!

Ladda ned ansökningsblanketten här och skicka den till oss. Du kan även bli medlem direkt här på hemsidan genom att klicka på Bli medlem i vänsterspalten.

Kalender

Augusti 2023
 1. Upptakt 29 augusti

  Vi drar igång höstens aktiviteter och informerar om vad som kommer att hända under andra halvåret 2023.  Därefter blir vi underhållna med sång och musik, 60- och 70-talsmusik med Erik Lindqvist.

September 2023
 1. Alnarpsparken

   Vi träffas vid lokalen för gemensam transport vid lokalen 13.00. 

 2. Introduktion

  Vi hälsar nya medlemmar välkomna och informerar om föreningens verksamhet samt bjuder på kaffe och macka.

Oktober 2023
 1. Föreningsmöte 3 oktober

  Vi får besök av en diabetessjuksköterska Anna Tränk från Vårdcentral som informerar om Diabetes, behandling, förebyggande insatser, patientutbildning, stöd till egenvård, läkemedel mm 

 2. Rönås byakrog

  Samling vid lokalen kl 13.30 (smörgåsbord, sillabord, fleskesteg, kaffe och wienerbröd, cheescake. Allt till 170 kr). Anmälan på lista i lokalen eller till Erik Andersson senast senast 28 sept.

November 2023
 1. Föreningsmöte 7 nov, Tandvård

  Tandhygienist Charlotta Larsson från Region Skånes folk-tandvård (Orofacial medicin i Lund) informerar om tandvård för äldre, hur vi som kroniskt sjuka i hjärt- kärl- eller lung-sjukdom ska se på vårt tandvårdsbehov, kostnader/ev bidrag för oss 

December 2023
 1. Julfest 5 dec

  Vi följer upp höstens aktiviteter och avslutar med julfest o Musikunderhållning av Sandbypågarna i vår lokal.   Vår traditionella julfest äger rum den 5 december. Vi blir serverade   jultallrik, risgrynsgröt med saftsås, öl el. vatten, kaffe o kaka.  Anmälan på lista i lokalen eller till någon i styrelsen senast den 20 november då också betalning sker via bankgiro.

Visa flera

Nyheter