Medlemsförmåner

Den största medlemsförmånen är att du får tillgång till ett aktivt och roligt föreningsliv där du bor. Du träffar andra i en liknande situation och lär dig mer om din sjukdom.

Här nedan finner du våra aktuella erbjudanden för dig som medlem. Många föreningar erbjuder även egna lokala förmåner, ta kontakt med din förening för mer information.

Aktiv med HjärtLung

Din förening - stöd till en aktiv livsstil

Våra 150 lokalföreningar runt om i landet erbjuder regelbundna motionsgrupper anpassade för dig med hjärt- och lungsjukdom. Föreningarna ordnar föreläsningar och aktiviteter där du kan öka dina kunskaper om hjärt- och lungsjukdom samt hur du kan påverka dina förutsättningar genom till exempel motion, studier och kost. Vill du veta vad en förening nära dig har att erbjuda? Hitta din förening och fråga efter föreningens program.

 

DigiGympa och DigiYoga för dig som medlem

Många av Riksförbundet HjärtLungs föreningar har nu uppehåll i sina aktiviteter som till exempel golv- eller sittgympa. Därför testar vi nu digital gympa – DigiGympa och DigiYoga där de medlemmar som vill och kan koppla upp sig från hemmet.

Du som vill och kan får en möjlighet att röra på dig med en instruktör som vet vilka rörelser som passar personer med sjukdomar inom hjärta, kärl och lunga på tider som passar dig, förinspelade program.

Tillsammans i höst - 
En mötesplats för träning, gemenskap och aktivitet. 

Hur ser din höst ut? Blir den som vanligt eller behöver du vara fortsatt försiktig med att träffa andra och röra dig i miljöer där det är mycket folk? Oavsett vilket vill vi med tillsammansihöst.se ge dig en mötesplats för träning, gemenskap och aktivitet. Ett annat sätt att vara tillsammans när vi inte kan ses på riktigt. Kom in till oss, telefonfika, gå en digital kurs, träna eller gör månadens aktivitetsbingo.

 

Försäkringar

Folksam

Genom ett samarbete med Funktionsrätt Sverige och Folksam omfattas du som medlem i Riksförbundet HjärtLung av en olycksfallsförsäkring när du deltar i förbundets verksamheter. Du har också möjlighet att teckna förmånliga hem- och barnförsäkringar. Teckna försäkringen genom att ringa Folksams kundservice på 0771-950 950. 

 

Produkter

HjärtLungbutiken

I vår webbutik HjärtLungbutiken kan du beställa till exempel informationsblad och diagnosbroschyrer eller köpa produkter till subventionerade priser som förbundet tagit fram.

Medlemstidningen Status

I vår medlemstidning Status kan du läsa reportage om människor som lever med hjärt- eller lungsjukdomar, ta del av forskning och få reda på vad som händer i våra lokalföreningar. Här finner du även tävlingar och korsord. Som medlem får du hem medlemstidningen Status, 6 nummer per år. Tidningen finns också som taltidning.

Gåstavar - BungyPump

Som medlem har du möjlighet att handla gåstavarna BungyPump Number One 4 kg med 30% rabatt – 699 kr (ordinarie pris: 999 kr/par). Läs mer här om produkten: Produkt bladBP Number One.pdf

Följ länk eller ring till Bungypump för beställning på telefon 0660-585 89. Uppge rabattkod HJÄRTLUNG i kassan. 

Smycken - By Elsa

Elsa Lundin är en svensk designer med ett hjärta och passion för människor och skapar eleganta vardagssmycken. I Los Angeles 2013 genomgick Elsa ett livsförändrande ögonblick och överlevde mot alla odds, över 39 hjärtstopp.  Under hennes rehabilitering fann hon stor glädje i att arbeta med silver för att designa sina egna smycken, vilket 2014 blev hennes verksamhet.

Ange rabattkoden: ”HJÄRTA25” Så får du som medlem 25 % rabatt på hela sortimentet i webbshopen, gäller fram till 201231.

 

Resor och Hotell

Hotel C - Stockholm

Du kan boka ett både centralt och prisvärt hotellrum för din nästa vistelse i Stockholm. HjärtLungs medlemmar har alltid 10 % på bokningspriset hos Hotel C. Hotellets närmsta granne är snabbtåget Arlanda Express och Centralstationen, där många möter Stockholm för allra första gången. Med bara tjugo minuter till Arlanda flygplats och ett oslagbart centralt läge kan vi erbjuda dig en perfekt utgångspunkt under ditt Stockholmsbesök. Ange koden: welcomehome

Viking Line - Medlem

Oavsett om du är ute efter en lyxkryssning med spa, en mysig familjesemester eller en weekendresa med kompisgänget har vi kryssningar som passar just dig. Våra kryssningar från Stockholm och Kapellskär avgår flera gånger varje dag till Helsingfors, Åbo och Åland och bjuder på stor valfrihet.

För enskilt resande för HjärtLungs medlemmar gäller särskild bokning för att erhålla rabatt.

 

Viking Line - Förening

Ålandskryssaren Viking Cinderella har som första fartyg på Östersjön klassats som en Hjärtsäker zon. Det innebär att Cinderellas medarbetare är utbildade i och regelbundet repeterar hjärt- och lungräddning med de hjärtstartare som finns ombord. Det finns även sjukvårdsutbildad personal på fartyget och möjlighet att tillkalla ambulanshelikopter vid behov.

Under 2021 kommer vi förutom våra vanliga kryssningar till Mariehamn, Åbo och Helsingfors även genomföra ett antal specialkryssningar till Höga Kusten, Visby, Gdansk och Bornholm.

Om era deltagare skulle vara seniorer så har vi även förmånliga seniorrabatter Mer information om gruppresor: seniorfoldern

För grupper från 8 personer: kontakta Viking Line på 08-452 40 40 eller via mail senior@vikingline.com ange kod: SENIOR vid bokning. 

Genom ABF har föreningen 20% rabatt på alla konferenspriser. Meddela vid bokningstillfället så stämmer bokning av så att avtalsrabatten blir den bästa.