Medlemsförmåner

Den största medlemsförmånen är att du får tillgång till ett aktivt och roligt föreningsliv där du bor. Du träffar andra i en liknande situation och lär dig mer om din sjukdom.

Här nedan finner du våra aktuella erbjudanden för dig som medlem. Många föreningar erbjuder även egna lokala förmåner, ta kontakt med din förening för mer information.

Aktiv med HjärtLung

Din förening - stöd till en aktiv livsstil

Våra föreningar runt om i landet erbjuder regelbundna motionsgrupper anpassade för dig med hjärt- och lungsjukdom. Föreningarna ordnar föreläsningar och aktiviteter där du kan öka dina kunskaper om hjärt- och lungsjukdom samt hur du kan påverka dina förutsättningar genom till exempel motion, studier och kost. Vill du veta vad en förening nära dig har att erbjuda? Hitta din förening och fråga efter föreningens program.

Digital gympa och yoga

Många av våra föreningar har nu uppehåll i sina aktiviteter som till exempel golv- eller sittgympa. Därför testar vi nu digital gympa – DigiGympa och DigiYoga där de medlemmar som vill och kan koppla upp sig från hemmet.

Du som vill och kan får en möjlighet att röra på dig med en instruktör som vet vilka rörelser som passar personer med sjukdomar inom hjärta, kärl och lunga på tider som passar dig, förinspelade program.

Tillsammans i vinter -
En mötesplats för träning, gemenskap och aktivitet

Hur ser din höst ut? Blir den som vanligt eller behöver du vara fortsatt försiktig med att träffa andra och röra dig i miljöer där det är mycket folk? Oavsett vilket vill vi med tillsammansivinter.se ge dig en mötesplats för träning, gemenskap och aktivitet. Ett annat sätt att vara tillsammans när vi inte kan ses på riktigt. Kom in till oss, telefonfika, gå en digital kurs, träna eller gör månadens aktivitetsbingo.

Försäkringar

Folksam

Genom ett samarbete med Funktionsrätt Sverige och Folksam omfattas du som medlem i Riksförbundet HjärtLung av en olycksfallsförsäkring när du deltar i förbundets verksamheter. Du har också möjlighet att teckna förmånliga hem- och barnförsäkringar. Teckna försäkringen genom att ringa Folksams kundservice på 0771-950 950.

Produkter

HjärtLungbutiken

I vår webbutik HjärtLungbutiken kan du beställa till exempel informationsblad och diagnosbroschyrer eller köpa produkter till subventionerade priser som förbundet tagit fram.

Medlemstidningen Status

I vår medlemstidning Status kan du läsa reportage om människor som lever med hjärt- eller lungsjukdomar, ta del av senaste forskningen och få reda på vad som händer i våra föreningar. Här finner du även tävlingar och korsord. Som medlem får du hem medlemstidningen Status, 6 nummer per år. Tidningen finns också som taltidning.

Gåstavar - BungyPump

Som medlem har du möjlighet att handla gåstavarna BungyPump Number One 4 kg med 30% rabatt – 699 kr (ordinarie pris: 999 kr/par). Läs mer här om produkten: Produkt bladBP Number One.pdf

Följ länk eller ring till Bungypump för beställning på telefon 0660-585 89. Uppge rabattkod HJÄRTLUNG i kassan.

Veckotidning - Hemmets Journal

Hemmets Journal är svenska folkets mest älskade veckotidning. Varje vecka får du vår klassiska blandning av korsord, matrecept, hälsa, trädgård, handarbete, spännande människoöden och mycket, mycket annat!

Som medlem får du prova på 26 nummer av Hemmets Journal för endast 299 kr. Ord pris: 806 kr. Erbjudandet gäller fram till 210530


Resor och Hotell

Hotel C - Stockholm

Du kan boka ett både centralt och prisvärt hotellrum för din nästa vistelse i Stockholm.HjärtLungs medlemmar har alltid 10 % på bokningspriset hos Hotel C. Hotellets närmsta granne är snabbtåget Arlanda Express och Centralstationen, där många möter Stockholm för allra första gången. Med bara tjugo minuter till Arlanda flygplats och ett oslagbart centralt läge kan vi erbjuda dig en perfekt utgångspunkt under ditt Stockholmsbesök. Ange koden:welcomehome

Viking Line - Medlem

Oavsett om du är ute efter en lyxkryssning med spa, en mysig familjesemester eller en weekendresa med kompisgänget har vi kryssningar som passar just dig. Våra kryssningar från Stockholm och Kapellskär avgår flera gånger varje dag till Helsingfors, Åbo och Åland och bjuder på stor valfrihet.

För enskilt resande för HjärtLungs medlemmar gäller särskild bokning för att erhålla rabatt.