Varm rotfruktssallad med svarta bönor & vitost
Recept på en värmande rotfruktssallad med rostade morötter, palsternacka och kålrot, tillsammans med svarta bönor och grönkål – en smakrik och näringsrik rätt.

Ingredienser
(2 personer)
- 2 portioner
 - 2 st morötter
 - 1 st palsternackor
 - En bit kålrot
 - 1 rödlök
 - 1 msk olivolja
 - 1 tsk honung
 - 1 tsk torkad timjan
 - Flingsalt
 - 1 dl svarta bönor, sköljda
 - 1 påse sallad (jag använde finbladig grönkål), sköljd
 - 50 g vitost 10%
 - Svartpeppar
 
Gör så här
- 
Sätt ugnen på 225°C.
 - 
Skala morötter, palsternacka och kålrot. Skär dem i stavar och lägg på en ugnsplåt.
 - 
Skala rödlöken och dela den i klyftor. Lägg på plåten tillsammans med rotfrukterna.
 - 
Ringla över olja och honung. Krydda med timjan och flingsalt. Rör om ordentligt så allt täcks jämnt.
 - 
Rosta i mitten av ugnen i cirka 20–25 minuter, tills rotfrukterna är mjuka och fått fin färg.
 - 
Ta ut plåten och tillsätt avrunna bönor och färsk sallad. Blanda ihop allt försiktigt.
 - 
Lägg upp på ett stort fat. Smula över vitost och krydda med svartpeppar och eventuellt lite extra flingsalt.
 - 
Servera direkt – gärna medan rotfrukterna fortfarande är ljumma.