Lund

Välkommen till Riksförbundet HjärtLung Lund

Föreningsinformation på SUS i LUND

2023-02-15: Information om Vår förening och demonstration av HLR i entrehallen på SUS i Lund. Vi som informerade var Eric Andersson, Lennart Ekdahl och Björn Carlqvist.

HLR SUS 1.jpg

HLR sus 2.jpg


Invigning av Hälsas stig i Kävlinge

Den 3/9  invigdes Hälsans stig i Kävlinge av Annsofie Thuresson, ordförande i omsorgsnämnden i Kävlinge kommun tillsammans med Björn Carlqvist ordföranden i Riksförbundet HjärtLung Lund med omnejd. Mer bilder och text under Aktiviteter/Bilder/Hälsans stig

Invigning Hälsans stig Kävlinge 2.jpg

Bli medlem i föreningen!

Ladda ned ansökningsblanketten här och skicka den till oss. Du kan även bli medlem direkt här på hemsidan genom att klicka på Bli medlem i vänsterspalten.

Kalender

Januari 2023
 1. Upptakt

  Vi drar igång vårens aktiviteter och informerar om vad som kommer att hända under första halvåret 2023 och får besök av 2 apotekare från Apoteket Hjärtat som informerar om apotekets verksamhet och påminner oss om apotekets service att kunna sitta ner i lugn och ro och prata igenom våra mediciner och om utbytesmedicin.

 2. Introduktion nya medlemmar

  Vi hälsar nya medlemmar välkomna och informerar om föreningens verksamhet samt bjuder på kaffe och macka.

Februari 2023
 1. Föreningsmöte Hjärtflimmer

  Hjärtflimmer (arytmi) kännetecknas av snabb hjärtfrekvens och oregelbundna hjärtslag. Flimret kan ske i förmaken (förmaksflimmer) eller i kamrarna (kammarflimmer). Förmaksflimmer är den vanligaste hjärtrytmrubbningen och i Sverige beräknas omkring 300 000 patienter ha denna diagnos. Tord Juhlin, överläkare vid Skånes universitetssjukhus i Lund informerar om diagnos, behandling och rehabilitering,

 2. Årsmöte

  Se separat inbjudan. Anmälan senast den 8 febr. Efter årsmötesförhandlingarna bjuder föreningen på kaffe och macka. Vi ger då också utrymme för samvaro och samtal. Anmälningslista i lokalen eller till någon i styrelsen.

  Kallelse.jpg

Mars 2023
 1. Föreningsmöte Diabetes

  Jan Nilsson, professor i experimentell hjärtkärlforskning vid Lunds universitet och diabetesforskare verksam vid Lunds universitets diabetescentrum (LUDC) föreläser om Typ 2-diabetes och risken för hjärt- och kärlsjukdom

April 2023
 1. Patenten i centrum

  När läkaren blev patient. Patienter blir vi alla – förr eller senare. Skånske läkaren Ola Björgell har sett sjukvården från båda sidorna och arbetar aktivt för att mötet mellan vårdpersonalen och patienten ska bli så bra som möjligt.

Maj 2023
 1. Dagaktivitet Kunskapsparken 2 maj

  Kunskapsparken i den nya stadsdelen Brunnshög  i Lund. Vi får guidad tur i parken med öppna gröna ytor, gångar att gå eller springa på, dammar och vattendrag, broar utegym mm. Vi träffas kl 13.00 vid spårvagnshållplatsen Solbjer, där vi möts av Anna eller Nina.

 2. utfärd

  Program för utfärd framgår av Vårprogrammet.

 3. Avslutning 30 maj

  Vi följer upp vårens aktiviteter och avslutar våren med musikunderhållning i vår lokal

Visa flera