Tematräffar - kunskap som bygger din hälsa

Tematräffar ger dig som medlem möjligheten att lära dig mera om olika områden som påverkar hälsan och vad du kan göra för att må bättre. Materialet lägger stor vikt vid att översätta kunskaper till praktisk handling, så att du efter Tematräffen vet vad du kan göra för att må bättre.

Vi har valt teman som är generella och påverkar alla människors hälsa och livskvalitet, till exempel stress, sömn och ensamhet. Tematräffarna är inte direkt kopplade till olika diagnoser, men är anpassade för våra medlemmar. 

Tematräff - så funkar det

En Tematräff går till så att man sätter ihop en grupp om 5 till 8 deltagare och bokar tid för fyra träffar à 2 timmar. Till varje träff får deltagaren ett arbetshäfte med fakta, diskussionsfrågor och uppgifter.

I arbetshäftet finns instruktioner och tidsangivelser. Materialet är lätt att använda. Gruppen kan leda Tematräffarna tillsammans, eller utse en temavärd som till exempel tar ansvar för att hålla tiderna.

Tematräffarna kan också läggas upp så att det blir en studiecirkel.

Beställ Tematräffar Stresshantering och Tematräffar Sömn eller Tematräffar Ensamma tillsammans i vår webbshop

Är du nyfiken på en Tematräff? Kontakta din förening.

Vill du prova materialet hemma? Här kan du se hur första träffen ser ut i sin helhet.

Agneta och Kerstin testade Stresshantering

Kerstin Ramirez och Agneta Petersson från Hässleholm var med i den första gruppen som genomförde Tematräffar Stresshantering. Här berättar de om sin upplevelse.

Kerstin Ramirez och Agneta Petersson från Hässleholm var med i den första gruppen som genomförde Tematräffar Stresshantering. Här berättar de om sin upplevelse.