Träningsfilmer

Här hittar du alla träningsfilmer vi tagit fram, från några minuter till en timme. Vilken är din favorit?

Prova ”Humlan” - en kort meditation

Meditation är ett sätt att släppa tankarna och vara helt i nuet. En stunds meditation kan hjälpa dig att landa efter en intensiv dag eller komma till ro inför kvällen. ”Humlan” ger dig chans att släppa stress och spänningar.  

Medicinskt yogapass för balans och energi, 38 minuter

Övningarna i det här passet har fokus på att få kropp och sinne att komma i balans och öka energin.

Medicinskt yogapass för balans och minskad stress

Övningarna i det här passet har fokus på att få kropp och sinne att komma i balans och sänka stressnivåer. Vi håller ett lugnt tempo med mjuka kroppsövningar och vi övar andningstekniker. Passet avslutas med en kort meditation.

Kort träningspass för armar och axlar, 7 minuter

Programmet består av sju övningar: biceps, stående axelpress, triceps, axlar, ryggdrag, skulderdrag och liggande bröstpress. Du behöver bara en handduk och om du vill två PET-flaskor med vatten som tyngder.

Kort träningsprogram för bättre balans, 4 minuter

Programmet innehåller 5 balansövningar; benpendel framåt, knälyft på ett ben, tådopp, helikoptern och benpendel bakåt. Du behöver en stol att hålla dig i, eller hålla ena handen mot väggen.  

Kort träningsprogram för att öka pulsen, 5 minuter

Filmen består av sju övningar som hjälper dig att öka pulsen. Övningarna kan du göra inne eller ute. Du behöver inga redskap. 

Kort träningsprogram för mag- och ryggmuskler, 5 minuter

Filmen består av sex övningar med fokus på dina mag- och ryggmuskler. Du behöver en stol och något mjukt att ligga på, till exempel en matta eller en tjock handduk.

Kort gympapass med fokus på ben, 5 minuter

Filmen består av fem övningar: tåhävningar, enbensböj, benböj, utfall bakåt och sittande benspark.  

Medicinsk yoga för god sömn, 30 minuter

Yoga för en bättre sömn? Här är ett pass på 30 minuter tillsammans med Helene Silfver. Skonsamma rörelser för hela kroppen, alla kan vara med!

Må bra med medicinsk yoga, 1 timme

Du kan göra passet på golvet eller på en stol. Lugn och långsam yoga.

Stående och gående balans, 2 minuter

Alla behöver träna balans, det blir ännu viktigare när vi blir äldre. Här är några enkla övningar som går snabbt att göra.

Träning av vadmuskulatur, 2 minuter

Film om hur du kan träna dina vadmuskler snabbt och effektiv.

Träning av lårmuskler, 2 minuter

Träna dina lårmuskler på ett enkelt sätt, det enda du behöver är en stol.

Andningsmeditation, 4 minuter

Den här andningsmeditationen skapar en grundläggande balans. Enligt yogan påverkar den det autonoma nervsystemet och balansen mellan höger och vänster hjärnhalva. Denna film är bra att avsluta ett yogapass med.

Instruktion i stavgång, 7 minuter

Få ut mesta möjliga när du går med stavar. En kort introduktion för bättre resultat.

Sittande medicinsk yoga, 13 minuter

Du behöver en stol, alla övningar görs sittande. En mjuk och lugn yoga som passar alla. En skön start på dagen eller bra sätt att varva ned innan du går och lägger dig?

Sittgympa, 30 minuter

Du behöver en stol och kan sitta i din lägenhet eller utomhus. Nästan alla övningar görs sittandes. Det är ingen musik till filmen, så du kan sätta på dina egna favoriter

Golvgympa 30 minuter

Alla övningar görs stående, men du kan ha en stol bredvid för att hålla balansen. Det är ingen musik till filmen, så sätt gärna på egen musik.

Styrketräning för dig med KOL – och alla andra, 30 minuter

Träna de muskler som forskning visat att det är viktigast att träna när du har KOL. Du behöver en stol och ett gummiband.