ÅR2016

Foton från år 2016

2016-11-26 Julfest i Tumba Folkets Hus

Nu är årets julfest över och vi som var med får glädjas åt alla minnen och den goda maten ett helt år framåt. Vi hade det jättetrevligt och för er som inte hade möjlighet att delta finns här nedan lite bilder.

Yvonne Haglöf (ordf.) hälsade alla gamla och nya medlemmar välkomna.

Maten var fixad av vår fantastiska festkommitte. Först ett bord med sill, lax, ägg  mm sedan kom det fram ett bord med köttbullar, prinskorv, skinka och allt som hör därtill. Det hela avslutades med kaffe och gräddbakelse samt pepparkakor.

Vi sjöng julvisor, dansade långdans och så såldes det lotter med massor av fina priser skänkta av snälla medlemmar.

Så kom tomten och delade ut julklappar till alla snälla.

Kvällen avslutades med lite dans till Martin och Torbjörns orkester som spelade för oss hela kvällen.

Jättekul att vara med och stort tack till alla som hjälpt till att ordna detta för oss andra!

Birger o Solveig

Vill du se bilder från julfesten:   (Klicka HÄR för bilder(PDF)   

OBS: Bilderna kommer från Berndt Oscarssons kamera. Tack Berndt för att du  hjälpte till med foton samt också var vår snälla tomte.

2016-09-08 Stavgångsbilder

Här nedan finns det några bilder som bevis på att vi är några tappra grabbar som (om det inte är ösregn eller snöstorm) är i farten med stavarna.

Fredagar kl. 09.00 – 11.00,

Samling vid: Lilltumbavägens grusparkering (= infart från Tumbavägen mot Tumba Bruksmuseum.

Stavgång i kuperad skogsterräng nära Lilltumba. Ca:2 timmars promenad med paus, medtag egen matsäck/kaffe/macka. Ibland tar vi en annan rutt.

Alla är välkomna att prova på denna motion!

Birger Höglund , telefon 53177943

Vill du se bilder från stavgången:  (Klicka HÄR för bilder(PDF)   

2016-09-06 Utegymnastik i Tumba

Tisdagen den 6 september tjuvstartade vi höstens gymnastik med utegympa. Det var som vanligt Liselott Sjöstedt som höll i och visade oss hur vi skulle utföra alla rörelser.

Det var en alldeles underbar solig kväll under hela vårt gympa-pass i gröngräset. Vi höll till utanför idrottshuset i Tumba. Nio st glada och brunbrända medlemmar hade kommit. Alla längtade vi att få röra på våra kroppar, och det såg Liselott till att vi fick göra!

Det var ju lite ovant att gympa i gräs men efter ett tag så gick det jättebra.

Nästa tisdag den 13/9 startar vi höstens vanliga gympakvällar i Idrottshuset.

Både gamla och nya "gymnaster" är då välkomna!

Birger H

Vill du se bilder från utegympan:  (Klicka HÄR för bilder(PDF)   

2016-09-18 Hemlig resa

Den 18 augusti var det dags för årets hemliga resa.  Redan klockan 8.30 var ivriga resenärer på plats i väntan på bussen. Strax före klockan 9 kom bussen och vi fick kliva på. Efter ca 1.5 timmes bussresa väster ut var det dags för första stoppet. Vid ett industriområde i Västerås.

Där fanns en väldigt trevlig saluhall vid namn ”SLAKTERIET”. En grillmästare stod vid ingången och grillade kött. Vi fick smaka på det goda köttet med en god röra till. Allt som såldes i saluhallen var närproducerade produkter.

Trevliga butiksägare var sedan våra guider som visade oss runt i saluhallen där vi fick provsmaka många goda smårätter. Det var en överraskande och mycket mysig rundvadring. Vi fick också veta mycket om både produkterna och SLAKTERIETS historia.

När vi var mätta på all provsmakning i saluhallen åkte bussen vidare till Vallby friluftsmuseum. ”Ett litet mini-skansen”. Där vi också fick guidning. Friluftsmuseumet innehöll både gamla hus och djur samt en levande trädgårdsmiljö. Allt som det var förr i tiden.

Efter guideturen kunde vi mycket mera om hur allt fungerade på landet från 1600 till och med 1800-talet. Intressanta berättelser om hur man levde förr i tiden.

Efter rundvandringen bjöds vi på en god lunch i VÄRDSHUSET som fanns inom området.
Så var det dags att sätta sig på bussen igen och starta färden hem till Botkyrka–Salem.

Som tidigare år var det en mycket uppskattad resa.

Stort tack till Laila Ahl, Bo Simonsson och Eva Lorenz som varit de som i all hemlighet fixat och förberett allt detta för oss andra.

Alla deltagare verkade vara jättenöjda!

Birger  H

Vill du se bilder,  (Klicka HÄR för bilder(PDF)   

2016-05-05 Gökotta

Denna torsdagsmorgon var det ett fantastiskt soligt och mysigt vårväder. Endast 7 medlemmar hade dock orkat att gå upp och ansluta sig till den sköna och avkopplande "Gökotte-vandringen".

Ni som inte orkade (eller hade annat för er) missade en jättetrevlig morgonstund!

Birger H

Vill du se bilder,  (Klicka HÄR för bilder(PDF)   

2016-04-16 Jubileumsfest 40-år

Den 16 april firade vår förening 40-årsjubileum och vi var inbjudna till restaurang Rönningeborg i Salem. Ett drygt 80-tal medlemmar hade mött upp. Yvonne Haglöf, vår ordförande hälsade alla välkomna med ett glas bubbel före maten.

Därefter tog vi plats i matsalen där Yvonne tillsammans med Berit Boman hjälpte oss att stämma upp i några glada sånger och festen var igång.

Yvonne höll tal och hon berättade om hur vår föreningen startades år 1976 och lite om vad som hänt under åren.

Hon hyllade även Lasse och Birgit Johansson för det enorma arbete de lagt ner under de 17 år som Lasse varit ordförande. De var tyvärr pga. sjukdom, inte närvarande men fick som hyllning en lång rungade applåd av alla närvarande. Föreningen skickade också hem blommor till dem!

Yvonne presenterade sedan den nya styrelsens medlemmar och andra funktionärer i vår förening så att vi som var där fick se hur de ser ut. 

En av våra medlemmar är ju Inger Ros som också är Riksförbundets ordförande. Hon tog mikrofonen och berättade att hon var stolt över att vara medlem i vår förening. Hon berättade lite om vad Riksförbundet gör för landets alla 150 HjärtLungföreningar samt vad de betyder för både sina medlemmar och alla andra i vårt samhälle.

Som representant från Riksförbundet överlämnade Inger Ros ett inramat diplom i form av en tavla. Det var en hyllning till vår förening som nu varit med i Riksförbundet i 40 år. Yvonne tackade och sa att den skall sättas upp i vår lokal på Storvreten.

Sedan fortsatte festen med mat, dryck och mera sång. Därpå kaffe, kaka och avec för att fram på kvällningen avslutas med dans för de som kände att det spratt i benen.

Jag upplevde att alla som var där hade mycket roligt och att föreningen ordnat till en lyckad jubileumsfest.

Tack alla ni som bidragit med alla förberedelser!

Birger H

Vi tackar Berndt Oscarsson för att han var med på festen och tog bilder. Här nedan kan du se några av dessa.

Vill du se bilder,  (Klicka HÄR för bilder(PDF)   

2016-01-09 Julgransplundring

Årets första träff var julgransplundringen. ca 35 medlemmar hade mött upp och fick smaka på skinka och gröt. Dessutom ost och kex samt kaffe med kaka.

Vi sjöng allsång under ledning av Yvonne och avslutade kvällen med fiskdamm där alla fick napp.

Vill du se bilder,  (Klicka HÄR för bilder(PDF)   

Alla som var där såg ut att trivas!

Birger o Solveig