Kalender

 • jan

  21

  2020

  Upptakt 21 jan

  Vi drar igång vårens aktiviteter och informerar om vad som kommer att hända under första halvåret 2020 och får besök av apotekschef Johan Salvén från Apoteket Hjärtat på Mårtenstorget. Han informerar om apotekets verksamhet och påminner oss om apotekets service att kunna sitta ner i lugn och ro och prata igenom våra mediciner och om utbytesmedicin.

 • jan

  28

  2020

  Introduktion 28 jan

  Vi hälsar nya medlemmar välkomna och informerar om föreningens verksamhet samt bjuder på kaffe och macka.

 • feb

  5

  2020

  Dagaktivitet spritfabrik 5 febr

  I Södra Sandby hittar vi en alldeles riktig spritfabrik. Skånska Spritfabriken är en dryckesproducent som har flertalet internationellt och nationellt prisbelönta produkter i sitt sortiment av såväl alkoholhaltiga som alkoholfria drycker som Alkoholfri gin&tonic och Tonic Water, Gin, Whisky, Svensk calvados, Pommeau och Glögg. Vi samlas vid lokalen kl 12.30 för gemensam transport till Södra Sandby. Besöket är gratis men ta med 20 kr till berörd chaufför och pengar för ev inköp. Anmälningslista i lokalen eller till någon i styrelsen.

 • feb

  25

  2020

  Årsmöte 25 febr

  Se separat inbjudan. Anmälan senast den 15 febr. Efter årsmötesförhandlingarna bjuder föreningen på kaffe och macka. Vi ger då också utrymme för samvaro och samtal. Anmälningslista i lokalen eller till någon i styrelsen

 • mar

  1

  2020

  iNSTÄLLDA AKTIVITETER

  Som en följd av Folkhälsomyndighetens rekommendationer ställer vi in vårens aktiviteter.

  Sker det någon förändring innan sommaren hör vi av oss.

 • mar

  17

  2020

  familjejuridik 17 mars

  Vi får besök av familjejurist Ann-Sofi Lennartsson som informerar om det familjerättsliga området, oavsett var i livet du befinner dig. Vi får information om exempelvis att skriva testamenten, gåvobrev, fullmakter, bouppteckning, framtidsfullmakt och samäganderättsavtal.

 • apr

  20

  2020

  Seniorshop 20 april

  Seniorshopen visar de allra senaste kläderna för kvinnor och män.  Vi har några av våra egna medlemmar som mannekänger.

 • apr

  28

  2020

  Stroke 28 april

  Månadsmötet ägnas åt stroke som är ett samlingsnamn för hjärnskador som orsakas av en blodpropp eller en blödning i hjärnan. Överläkare Gunnar Andsberg SUS/Lund informerar om diagnos, behandling och rehabilitering av strokepatienter.

 • maj

  5

  2020

  Tirups örtagård 5 maj

  Vi följer upp höstens besök på Tirups örtagård och väl där får vi en guidad tur. Vi samlas vid lokalen kl 13.30 för gemensam transport till Tirup. Den guidade turen startar kl 14.00. Besöket är gratis men ta med 20 kr till berörd chaufför och pengar för ev fika. Anmälningslista i lokalen eller till någon i styrelsen.

 • maj

  12

  2020

  Utfärd 12 maj

  Samling i god tid vid föreningslokalen

   Vi startar från lokalen (Vårvädersvägen) kl 09.00 och åker med Annika och Bergkvaras bekväma buss till Bjärehalvön.  Strax norr om Helsingborg besöker vi godset Kulla Gunnarstorp, bestående av en borg från 1500-talet och ett ståtligt slott från 1800-talet. I lergöksstaden Ängelholm får vi en guidad tur i Järnvägens museum. Med vår bekväma buss åker vi genom Bjäre-halvön till Båstad och Riviera Strand, vackert beläget vid havet, där en god lunch väntar på oss. Vi följer därefter Italienska vägen och njuter av utsikten. Under eftermiddagen besöker vi ett litet förlag där familjen skapar böcker och kort med målarpensel och blyertspenna i en förlagsträdgård med porlande bäckar och ankdamm.  Dagen avrundas på Kullabygdens musteri där vi får eftermiddags-kaffe med kaka, och vi provsmakar också äppelmust och får berättat för oss om musteriets historia. Nöjda efter en omväxlande dag är vi under tidig kväll tillbaka i Lund.

  Subventionerat pris till 450 kr för medlemmar och 700 kr för icke medlemmar (I mån av plats).                Lista för anmälan finns i föreningslokalen. Anmälan även till någon i styrelsen. 

  Betalning sker på vårt Bankgiro 5231-4432

  Sista anmälningsdagen den 4 maj. Därefter bindande. 

   

 • maj

  26

  2020

  Avslutning 26 maj

  Vi följer upp vårens aktiviteter och avslutar våren med underhållning i vår lokal. För underhållningen står Simon Ahlström.

 • jun

  2

  2020

  Habo Ljung 2 juni

  Denna vackra sommardag besöker vi Habo Ljung och får en flott-tur på Höje å ut till Lomma hamn. Vi fikar och har det skönt. Vi samlas vid lokalen kl 13.00 för gemensam transport till Habo Ljung.                         Flott-turen startar ca kl 14.00. Besöket kostar 100 kr och ta med 20 kr till berörd chaufför. Fika bjuder föreningen på. Anmälan senast 26/5, anmälningslista i lokalen eller till någon i styrelsen.

  Betalning sker på vårt Bankgiro 5231-4432.