Aktuellt

80 årsfest 2017-10-07

Den 7 oktober 1937 bildades vår förening HjärtLung i Lund med omnejd. Föreningen fick namnet "Konvalescent-föreningen för TBC-lungsjuka i Lund".

En av de viktigaste angelägenheterna för föreningen var i början att ge Stöd till Lungsjuka, vilket man gjorde på många olika sätt; med mat, kläder mm. Under 1960-talet blev vi som en del av Riksförbundet en förening för både hjärt- och lungsjuka. Vårt namn blev som följda av namnbyten på riksnivå: Föreningen HärtLung i Lund (med omnejd).

Våra 80 år som förening firade vi med en glansfull fest den 7 oktober 2017. Vi var ett 60-tal medlemmar som samlades för mingel, festmeny samt underhållning. Vi blev serverade förrätt, varmrätt, dessert och kaffe med tårta vid sittande bord. Efter maten blev vi underhållna av en duo som heter Skånska visor. De sjöng som namnet anger skånska visor på riktig skånska, både gammalskånska och lite modernare skånska. 

Alla var mätta och belåtna när de gav sig hemåt på kvällen och fick då med sig den skrift vi tagit fram för att belysa våra 80 år.

Bilder från festen