Vi ger dig möjligheter till motion i vardagen

Vi tar fram motionsprogram som kan genomföras sittande, stående eller i bassäng. Programmen leds av våra motionsledare i lokalföreningarna. Kontakta din närmaste förening om du är intresserad av att delta i en motionsgrupp.

Vi erbjuder också träningsprogram som du kan göra själv i hemmet eller tillsammans med andra.

Medicinsk yoga

Vi har tre filmer inom området medicinsk yoga. En film med ett yogapass som tar en timme, en film med ett kortare yogapass (13 minuter) och en film med andningsmeditation (4 minuter). Andningsmeditation är bra att avsluta yoga pass med.

Med hjälp av filmerna kan du genomföra passen hemma. Programmen genomförs sittande på golvet eller på en stol. Med hjälp av filmen kan du genomföra ett pass medicinsk yoga hemma. Programmet genomförs sittande på golvet eller på en stol. Passet tar ungefär en timme.

Muskelträning hemma

Med hjälp av filmen kan du genomföra ett styrketräningsprogram hemma. I vissa övningar används gummiband. Programmet är speciellt framtaget för personer med KOL, men kan användas av alla. Passet tar cirka 30 minuter att genomföra.

Få ut mest av din stavgång

Att gå med stavar ger motion för hela kroppen. Den här filmen visar hur du ska använda stavarna för att få bästa möjliga träning. Filmen tar knappt 7 minuter.

Enkel styrketräning som alla kan göra hemma

Det här är ett enkelt program för att träna dina muskler. Du behöver en stol, två små vattenflaskor och ett par skor du inte halkar i. Programmet består av 9 övningar som förbättrar styrkan i främst ben och armar samt avslutas med balansövningar. Du kan skriva ut programmet hemma eller titta på övningarna i din dator.

Styrketräningsprogram för KOL och hjärtsvikt 

Här hittar du faktablad om vad som är viktigt när du tränar med KOL och hjärtsvikt. Faktabladet innehåller också sex övningar du kan göra hemma, varav fyra övningar kräver gummiband. Du kan skriva ut programmet eller läsa direkt i datorn.