Vi ger dig stöd till en aktiv livsstil

Våra lokalföreningar erbjuder regelbundna motionsgrupper anpassade för dig med hjärt-, kärl- och lungsjukdom. Föreningarna ordnar föreläsningar och aktiviteter där du kan öka dina kunskaper om hjärt-, kärl och lungsjukdom samt hur du kan påverka dina förutsättningar genom till exempel motion och kost. Föreningarna är för många en källa till gemenskap och glädje.

Din förening erbjuder aktiviteter nära dig

Vill du veta vad en förening nära dig har att erbjuda, eller hur du kan engagera dig? Hitta din förening och fråga efter föreningens program.

Aktiviteter för dig med hjärt-, kärl-och lungsjukdom

Vi tar fram motionsprogram och utbildningsmaterial inom livsstil och hälsa för dig som lever med hjärt-, kärl- och lungsjukdom eller är närstående. Vi lägger stor vikt vid det du kan påverka själv för att må så bra som möjligt.

Digitala träningsprogram och kurser

När du är medlem ingår digitala träningsgrupper i ditt medlemskap. Var du än bor kan du gympa, gå en tematräff eller träffa hälsocoach tillsammans med andra medlemmar över hela landet. 

Diagnosstödjare

Våra diagnosstödjare kan du enkelt nå för att dela erfarenheter, ställa frågor eller bara få en pratstund med någon som är i samma situation inom din diagnos. 

Hälsocoacher

Våra hälsocoacher leder Hälsomöten för dig  som medlem, ett antal träffar i en mindre grupp på väg mot bättre vanor.

Tillgängliga promenadstråk

Vi ansvarar också för konceptet Hälsans stig som erbjuder lätt tillgängliga promenadstråk som passar alla. Promenadstråk som finns över hela landet.

Hälsans stig

Riksförbundet HjärtLung står bakom konceptet Hälsans Stig i Sverige. På Hälsans Stig kan alla promenera. 

Riksförbundet HjärtLung står bakom konceptet Hälsans Stig i Sverige. På Hälsans Stig kan alla promenera. Hitta din Hälsans Stig här

Vattengymnastik - en av föreningens mest populära aktiviteter

Vattengymnastik är en av de mest uppskattade aktiviteterna som de lokala föreningarna inom Riksförbundet HjärtLung erbjuder. 

Vattengymnastik är en av de mest uppskattade aktiviteterna som de lokala föreningarna inom Riksförbundet HjärtLung erbjuder. Tidningen Status har besökt ett glatt gäng medlemmar som varje vecka tränar vattengymnastik i Umeå.

Tillsammans -digital gemenskap

Träna och gå på kurs digitalt. Vi erbjuder gympagrupper tre gånger i veckan, digitala kurser samt träningsfilmer och träningsprogram som du kan göra på egen hand. Allt ingår i ditt medlemskap – välkommen!

Träna och gå på kurs digitalt. Vi erbjuder gympagrupper tre gånger i veckan, digitala kurser samt träningsfilmer och träningsprogram som du kan göra på egen hand. Allt ingår i ditt medlemskap – välkommen!