Nybildad förening i Robertsfors

Riksförbundet HjärtLung hade glädjen att godkänna en ny föreningsansökan under förbundsstyrelsesammanträdet den 4-5 april.

Kerstin Pettersson är ordförande i den nya föreningen. Hon har många år av engagemang inom HjärtLung bakom sig, bland annat på lokal nivå i Gällivare men också i valberedningen för Riksförbundet HjärtLung. För en tid sedan flyttade hon av personliga skäl till Robertsfors och idén att starta en lokalförening föddes.

I en intervju till vår medlemstidning Status berättade Kerstin om att det är en jättefin kommun med många föreningsaktiva. Via ett samarbete med PRO förverkligades idén om att bilda en HjärtLungförening. Kerstin har sett att behovet helt klart finns och tror också det finns goda möjligheter till samarbete med vårdcentraler i kommunen.

Under våren har föreningen ordnat med formalia och rekryterat personer till styrelsen. Det första mötet hölls i Folkets Hus i Robertsfors den 27 april.

Föreningen räknar med att dra igång verksamheten ”på riktigt” i höst, det ska bli roligt och spännande har Kerstin Pettersson förmedlat.

Kerstin Pettersson, ordförande i nystartade Robertsfors HjärtLung och Inger Ros ordförande i Riksförbundet HjärtLung gläds över att den nya föreningen.