Årets notiser

Årets notiser

Lite om vad som hänt i Gävle lokalförening under 2023.

=======================================================================

Iggesundsrevyn den 12:e mars.

2023_Iggesund2.JPG

Solig söndag hoppade ett gäng medlemmar från HjärtLung Gävle på bussen mot Iggesundsrevyn. Framme fick vi lunch: kyckling, ris o sallad. Kaffe o kaka. Sen bänkade vi oss för omväxlande underhållning med skickliga dansare, lite buskis o en hel del med lite allvar. I pausen eftermiddagskaffe och därefter en timme till med underhållning.  En föreställning man inte bör missa  och jag gick därifrån mycket glad över en trevlig resa och bra underhållning.


Text och bild: Kerstin Nilsson
=======================================================================

Årsmötet den 26:e februari

 

2023_årsmöte_kollage.JPG

Då det var dags för ordinarie årsmöte i HjärtLung Gävle så valde ungefär 100 medlemmar att hörsamma kallelsen. Föreningens ordförande Christer Öhlund hälsade först alla välkomna. Därefter inbjöd Christer de närvarande till en parentation i form av en tyst minut för de medlemmar som lämnat oss under det gångna verksamhetsåret.
Innan själva årsmötesförhandlingen inleddes så passade man också på att äta lunch i Gävle sjukhus matsal där man hade samlats. Till ordförande under årsmötet valdes Sune Eriksson som med van hand lotsade mötet genom dagordningens 28 paragrafer. Man uppmärksammade därefter Bernt Johansson, Hans Eriksson, Marianne Sellman och Margareta Bodin för gjorda insatser i föreningens arbete. Tyvärr hade bara Bernt möjlighet att närvara just denna dag. Sedan var det slut på den formella delen och det var dags för en kaffestund med musikunderhållning. Rock- och popklassiker från 1950-talet och framåt bjöds av tremannabandet Jack and the Rippers. Allra sist tillkännagavs namnen på de som kunde ge sig av hemåt efter mötet med en lotterivinst i bagaget.

Text och bild: Krister Jakobsson

=======================================================================

Information på Alla Hjärtans Dag

20230214_Sjukhuset1.jpg  20230214_Sjukhuset2.jpg

På Alla Hjärtans dag fanns HjärtLung-föreningen i Gävle på Gävle sjukhus med informationsmaterial.

Text och bild: Kerstin Nilsson

=======================================================================

Medlemsmöte 25:e januari på Tullbomsgården

230125_Grid.JPG

Lokalföreningen av Riksförbundet HjärtLung i Gävle har haft sitt första medlemsmöte för året på Tullbomsgården den 25:e januari. Drygt 50 medlemmar hade slutit upp för att höra naturfotografen Göran Persson berätta och visa sina bilder och filmer, ett intresse hos honom som sträcker sig tillbaka ända till 1960-talet. Hans bilder återspeglar många platser i vårt närområde men det bjöds även på material från mer exotiska platser som till exempel Nordkalotten, där han med risk för att bli omhändertagen av rysk gränspolis fångat bland annat björn och varg på bild.
Utöver detta fick medlemmarna information om föreningens hemsida av Krister Jakobsson. Därefter berättade Kjell Blomberg lite om sommarens resor som föreningen kommer att anordna. Ordföranden Christer Öhlund förmedlade också en del övrig information och påminde slutligen om att nästa möte är föreningens årsmöte som äger rum den 26:e februari. Eftermiddagen avslutades med fika och lottdragning.

Text och bild: Krister Jakobsson