Om oss

Välkommen till Riksförbundet HjärtLung i Stockholms länStockholm

Vår förening är ideell och stödjer människor som drabbats av eller har risk för att drabbas av hjärt-, kärl- och lungsjukdomar. Organisationen är partipolitiskt och religiöst obunden.

Riksförbundet HjärtLung är övergripande för alla HjärtLungföreningar i Sverige. Därefter följer läns- och lokalföreningar. I Stockholms län finns det 11 lokalföreningar. Riksförbundet HjärtLung i Stockholms län har idag cirka 2 800 medlemmar. De flesta har egna erfarenheter av hur det är att vara hjärt-, kärl- och lungsjuk eller närstående till någon som är drabbad. I föreningen får du, tillsammans med dina anhöriga möjlighet att lära dig om din sjukdom, samt vad och hur du kan göra för att må så bra som möjligt.

Att ändra sin livsstil är svårt och tar tid, och att försöka klara det på eget hand kan kännas hopplöst. För närvarande har vi motionsaktiviteter som är anpassade för dig med hjärt- och/ eller lungsjukdom. Vi har också en kör, där alla medlemmar är välkomna att vara med. Våra lokalföreningar har fler aktiviteter att erbjuda.

Oavsätt vilken del av verksamheten som du önskar att ta del av strävar vi alltid efter att du ska känna trygghet, stöd och gemenskap. Läs mer om aktiviteterna!

Bli medlem

Som medlem i föreningen får du vårt nyhetsbrev  HjärtLungNytt fyra gånger per år, samt tidningen Status från riksförbundet som skickas direkt hem till dig ett par gånger per år.

Om du är intresserad av att bli medlem kan du registrera ditt medlemskap direkt här på webben eller kontakta länsföreningens kansli.