Medlemsvärvning

Hur får vi föreningen att växa och hur kan vi ta hand om våra nya medlemmar? Här ger vi tips och råd kring medlemsvärvning och medlemsvård. 

Hur ska vi värva medlemmar

Det viktigaste när ni värvar är att göra det på ett sätt som ni i föreningen tycker är kul. Syns det att ni har roligt kommer andra också att bli intresserade av vad ni gör!

Vi har samlat tips och råd om medlemsvärvning, här hittar ni planering inför en värvningsdag, hur man pratar om medlemskapet, varför man ska bli medlem och det viktigaste att ta hand om era nya medlemmar


När ni som förening får möjlighet att komma ut och prata om Riksförbundet HjärtLung och er förening har vi tagit fram denna Power Point presentation som stöd.  Power Pointen kan laddas ned på en "sticka" (USB-minne) eller visas direkt härifrån:  


Medlemsmodellen innehåller åtta steg som förbättrar er förmåga att värva, aktivera och behålla medlemmar. Använd gärna materialet på möten, utbildningar och temadagar. Syftet är att främja samtal om hur ni kan engagera fler personer i er förening. Denna bok går att arbeta med tillsammans med ABF som en studiecirkel. 

Värvningsmaterial

Värvningsvykort

Dela gärna ut våra värvningsvykort så mycket ni bara kan i samband med att ni är ute och berättar om föreningen eller står ute på gator och torg! När värvningsvykortet kommer in till förbundet, skickar vi värvningskuvertet (se nedan) till intressenten. Dessa vykort beställs i förbundets webbutik.

Värvningskuvert

Värvningskuvertet har två funktioner - Information på sjukhus/vårdcentraler och Värvning vid aktiviteter. Kuverten ska användas som tidigare; läggas ut i väntrum och dagrum på vårdcentraler och sjukhus men de kan också  med fördel användas vid föreningens värvningsaktiviteter i samband med t.ex. Lungmånaden, Hjärtemånaden och andra lokala aktiviteter. 

Vi önskar få ut enhetlig information i hela landet och därför är dessa Värvningskuvert färdigpackade med utvald information och  medlemsansökan. Föreningar har möjlighet att stoppa i eget material i dessa om man önskar.

Materialet beställs i vår webbshop:

Välkomna nya medlemmar

Välkomstpaket till intresseanmälda/blivande medlemmar

Riksförbundet skickar centralt ut "ett välkomst-paket" till alla intresseanmälda/ blivande medlemmar.  Vi vill ge alla blivande medlemmar samma budskap och information om HjärtLung och deras kommande medlemskap i en förening. Kuvertet som skickas innehåller ett välkomst- och informationsbrev från förbundsordförande samt foldern Vi räddar liv - vår värdegrund och ett ex av medlemstidningen Status.

Föreningarna bör och kan naturligtvis fortsätta att skicka sitt egna lokala välkomstmaterial t.ex. ett enkelt välkomstbrev från lokalföreningen, verksamhetsinformation, program och inbjudningar när medlem har betalt sin medlemsavgift. Välkomstpaketet kommer inte att gå att beställas då det skickas ut centralt.