Härnösand

Föreningen HjärtLung Härnösand

Adress: Södravägen 5B 871 40 Härnösand

Ordförande: Uno Gradin     tel: 070 333 37 88, epost: uno.gradin@gmail.com

Kassör: Lennart Lahti   tel 070 634 07 20,  epost: lennart.lahti@gmail.com 

HjärtLungföreningen i Härnösand

kallar till årsmöte torsdag den 17 mars 2022 klockan 13.00. Lokal är före detta Rehab vid Härnösands sjukhus. Ärenden enligt stadgarna. VI bjuder på fika.

 

Läkarbesök hos HjärtLung i Härnösand

Hur det kan komma sig att olika sjukdomar uppstår och vad kan man göra för att minska eller kanske till och med bli kvitt besvären?

Det belyste den välkände läkaren och ”radiodoktorn” Claes Ehinger i ett intressant föredrag vid ett medlemsmöte på Brunnskyrkan med HjärtLungföreningen i Härnösand på tisdagen.

Med tanke på medelåldern bland föreningens medlemmar informerade Claes många frågeställningar som kanske till stor del berör äldre människor.

Ordet ”föredrag” låter kanske lite tråkigt men i det här fallet fångade Claes snabbt deltagarnas intresse det blev också många frågor och gemytligt vid kaffeborden.

Hur man lätt på internet hittar korrekt information om sjukdomar och behandling , belystes..

- Sjukvårdsrådgivningen på 1177.se kan man lita på, konstaterade föredragshållaren.

Ehinger betonade också att man vid all medicinering bör överväga nyttan av ett medicinintag jämfört med de biverkningar som kan uppstå.

Talaren gav även exempel på de underligheter som kan uppstå till följd av placeboeffekten.

-Psyket kan i det här sammanhanget ha större betydelse än man kanske tror, påpekade Claes.

Claes berättade bland annat en hel del om hjärt- och kärlsjukdomar och hur man med regelbunden motion kan undgå till exempel hjärtinfarkt, kärlkramp och andra otrevligheter. Om man sitter lång tid framför TV:n eller datorn blir det lätt problem. Det kan räcka med en rask promenad på en halvtimme för att starkt förbättra oddsen.

Uno Gradin

image1lara.png

HjärtLungföreningens aktive ålderman, Lars Osterman med sina 89 år deltog med stort intresse vid medlemsmötet. Margareta Sjögren hade det lika trevligt vid kaffebordet.

Foto Uno Gradin