SBB Arena 2023

Studiebesök på SBB Arena

Den 20 april på SBB Arena - Bandyhallen

Entren.jpg

57 medlemmar hade infunnit sig för att se SBB Arena. Vi blev väl guidade av Anders Strandberg och Björn Carlqvist.
Anders och Björn.jpg

SBB är bolaget som byggt hallen och som äger hallen. Bollnäs kommun lämnar ett årligt bidrag på 7.5 miljoner under 25 år. Ett driftbolag driver sedan hallen, i vilken våra guider ingår. Slutligen hyr Bollnäs Bandy hallen.

Under lågsäsong kan hallen hyras ut till olika arrangemang under 18 dagar. Den gula färgen på fasaden och den gröna färgen på detaljer har olika intressenter bestämt och är en återkoppling till de tidigare byggnaderna på området. Återvinning av tegelstenar från området, och som hackats rena av frivilliga supportrar, pryder nu en vägg. Hela framväxten av hallen finns beskriven i boken ”Återtåget” med text och bilder.

Visningen började på plan 4 med logerna vilka kan hyras under säsongen. Sedan gick vi ner till plan 2 där ingången till publikplatserna finns tillsammans med försäljningen av korv, kaffe och souvenirer. Visningen avslutades på isplattan och omklädningsrummen. Här fick vi på storbilds-tv se de filmer som visas före matcherna. Vi fick en känsla att vi var på en bandymatch.

Som tack för den fina guidningen överlämnades ett presentkort till guiderna.

Text: Jan Fagerström