2023-12-14 Luciafirande

Luciafirande 14 december 2023

Säsongsavslutning för HjärtLung Borlänge med Luciafirande och julgröt

I anslutning till årets Luciafirande inbjöd HjärtLung-föreningen i Borlänge sina medlemmar till säsongsavslutning med julgröt, skinksmörgås och kaffe. Drygt 120 medlemmar slöt upp och fick uppleva en trevlig eftermiddag i Kulturhuset Svanen.

Mötet inleddes med att ordföranden Kaare Andersson kunde berätta att föreningen nu består av 484 medlemmar och att föreningen planerar för ett lika aktivt 2024.

Därefter släcktes lokalen ner för att ge plats för en Luciatablå  frånForssaklackskolan, under ledning av Maria Karlin, som tillsammans med HjärtLungs egen sångkör framförde flera välkända sånger och dikter. Medlemmarna visade sin uppskattning med stora, varma applåder för Lucia, tärnor och ungdomarna som ackompanjerade.

Därefter var det dags för julgröten och trots ett stort antal deltagare gick serveringen smidigt och många berömmande ord framfördes för den goda maten.

Mötet avslutades med att HjärtLung-kören och sånggruppen Trio Fobi framförde några avslutande julsånger innan det var dags för lotteridragningen som blev det sista som hände på mötet.

Glada och nöjda medlemmar lämnade medlemmarna mötet och ser fram emot nästa medlemsmöte i januari 2024.

Vid pennan Kaare Andersson