Våra Resor med foto

Foto från våra resor

Middag i Stenstorp 2022

IMG_06071.jpg  IMG_06081.jpg

IMG_06091.jpg  IMG_06111.jpg

IMG_06151.jpg

Våffelfika i Forngården 2022

IMG_06721.jpg IMG_06731.jpg

IMG_06771.jpg

Vårlunch i slutet av april 2022
En härlig dag i slutet av april hade Riksförbundet HjärtLung Vetlanda Sävsjö (den lilla föreningen med det stora hjärtat) en mycket god vårlunch bestående av rökt lax med tillbehör.
Måltiden inramades av musik. Shandies ett  sexmannaband från Eksjö spelade, härlig 70- och 80-talsmusik. Ordförande Per Andersson informerade om kommande aktiviteter, såsom tipspromenader och resor. Margareta Fredriksson avtackades efter många år i styrelsen Hon kommer att fortsatt vara en hjälpande hand. En mycket lyckad fest där 68 personer deltog. 

1.jpg  Margareta och Per.jpg

Utvandrarnas Hus

En härlig novemberdag åkte medlemmar från Riksförbundet Hjärt Lung Vetlanda-Sävsjö på
bussutflykt, med sikte mot Växjö. Förmidagsfika intogs på Villa Vik i Sandsbro. Villa Vik ägdes i början på1900-talet av sångerskan Kristina Nilsson. Vidare åkte vi till Utvandrarnas Hus i Växjö. Information och rundvandring, mycket tänkvärt. God lunch intogs på Fyra krogar. Vi besökte därefter Växjö domkyrka. Vi fick en berättelse om  kyrkans tillkomst, information och många tänkvärda ord om skulpturen vid dopplatsen och den vackra altartavlan i glas. Sammankomsten i kyrkan avslutades i församlingshemmet med fika. Väl hemma i Vetlanda tyckte alla att det varit en fin dag
utvandrarna.jpg

Näshult

I slutet av mars var det dags för Föreningen HjärtLung Vetlanda-Sävsjö att intaga vårlunch i det soliga vårvädret. Hela 72 medlemmar hade hörsammat inbjudan (föreningen har lite över 100 medlemmar) ordföranden Per Andersson hälsade alla välkomna och informerade om de närmaste aktiviteterna. Bland annat en bussresa i de östra delen av kommunen.

Reseledaren Kjell Gunnarsson och stannde och vi åt lunch som bestod av rökt lax med tillbehör. Sedan var det dags för f d direktorn på Erikshjälpen Roland Nelson att berätta om spännande möten och personer som han mött. Genomgående tema i mötena var barnabönen "Gud som haver barnen kär". Många skratt och tänkvärda ord. Roland Nelson avslutade med att spela på sin ventilbasun.

 

Resmål i Halland den 29 maj

Den 29 maj, i mycket vackert försommarväder styrde vår chafför Mats Rendahl ut bussen från Vetlanda Resecentrum med 54medlemmar från vår förening. Resmål i Halland. Förbi Värnamo och Smålandsstenar för första stopp i det lilla samhället Fegen och dess Vandrarhem.

Jättegod förmiddagsfika. Lokal guide berättade om den lilla orten. Vidare utmed ån Ätran (Hallands vackraste väg) till Svartrå kyrka. Kyrkvärden berättade om den gamla träkyrkan. Vidare genom Åkulla bokskogar till Varberg. Lunch på Västerport Kök.

Utmed den vackra hallandskusten till Falkenberg. Stopp vid Berte Museum. Museumet visar upp den förvandling som livet på landet genomgått sedan slutet på 1800-talet. Vi vandrade runt bland uppbyggda miljöer, som lanthandel och skola samt allehanda jordbruksmaskiner.

En nostalgitripp utöver det vanliga. Fika och guide. Sista stopp vid Laxbutiken i Heberg. Ingen lax, men glass i glasscafet. Hemåt och hemma i Vetlanda 20.00. En mycket lyckad resa.