Enköping

Välkomna till Föreningen HjärtLung Enköping!

Vi är en ideell lokalförening inom Riksförbundet HjärtLung som verkar i Enköping och Bålsta. Vi arbetar, bland annat, för att Du som hjärt/kärl/lungsjuk och anhörig ska få hjälp och stöd att bättre klara vardagen och uppnå en bättre livskvalitet.

Om föreningen

På grund av pandemin ställde vi i mars 2020 in alla våra ordinarie aktiviteter i föreningen. Detta gäller tills vidare och vi kommer att gå ut med information vartefter vi planerar in aktiviteter igen. 

Nu i vår hoppas vi att kunna starta upp utomhusgymnastik vid Magasinet! Vi ska försöka starta upp den 5 maj och fortsätta på onsdagar kl.10.00. För anmälan och information så kan man kontakta Mimmi (070-3216848 eller mail mimmi@fangebo.se).

Vi har också sommarutflykter inplanerade! Mer information kommer inom kort och fylls på vartefter under fliken "aktiviteter".

Vi uppmuntrar till att, ni alla som är hemma isolerade, hör av er till varandra om ni känner er ensammma, behöver ha något att göra eller om ni behöver hjälp med något och inte vet hur. Ett samtal kan göra mycket gott!

Önskas promenadsällskap? Ring gärna Barbro Lönn på 070-990 95 94, vi är flera stycken som gärna tar en promenad då och då.

Riksförbundet har en sida som vi rekommenderar för er som gillar att hitta aktiviteter över datorn - den heter Tillsammans i vår. Där kan ni hitta övningar och aktiviteter, utmaningar och dagens fråga. Ni hittar den här   (eller om ni hellre vill skriva själva: tillsammansivår.se)  

Hoppas att ni alla har det bra - och kom ihåg att vi finns för samtal och hjälp med information!

Föreningen anordnar i vanliga fall gemensama aktiviteter anpassade för hjärt-, kärl- och/eller lungsjuka. Vi erbjuder möten, utbildningar, cirklar, resor och olika motionsaktiviteter . Som medlem möts man på den nivån man själv är på, vissa orkar mer, andra mindre, men alla är hjärtligt välkomna! Många medlemmar tycker att det sociala är lika viktigt för hälsan som motion och kost och det lägger även vi stor vikt på. 

Vi sprider också information, om föreningen och om våra vanligaste hjärt- och lungsjukdomar.