110års jubilar

Pigg och alert 110-åring

Norrköpingsföreningen HjärtLung är en av landets äldsta patientföreningar och söndags den 9 juni fyllde föreningen hela 110 år. Det firades hela dagen med till en början Öppet Hus i föreningslokalen på Vattengränden 9 i Norrköping .

Där presenterades en del av föreningens i dag mycket omfattande verksamhet och föreningens historia finns dokumenterad i en skrift som togs fram vid 100-årsjubileet för tio år sedan.

Inget är som väntans tider och här väntar vi alla på de festligheter som senare under dagen skulle gå av stapeln, i hyresvärden Odd Fellows lokaler i samma hus.

Allt började, som sig bör, med att allas vår ordförande Anna Sotkasiira Wik hälsade oss välkomna.

Där bjöds på en mycket god måltid med trivsam samvaro.

 

För underhållningen svarade paret Elisabeth Lord och Tommy Gunnarsson som bjöd på godbitar från sin  långa karriär som sångare och musiker med flera egna kompositioner såsom t ex den av paret framtagna eurovisionsschlagern Symfoni,

Vi hann med ett medlemskortlotteri också. 

Vinnare blev Georg Karlsson, Nils Karlsson och Bo Sonelin

Det var en nöjd ordförande Anna Sotkassira Wik som tackade medlemmarna för allt arbete man lägger ner för föreningens bästa och önskade alla en skön sommar innan alla möts igen i augusti.

Vill du veta mera om föreningens historia finns information i den folder som togs fram till 100-årsfirandet, Du hittar den här.

Text: Arne Jonsson och Gudrun Granberg. Foto; Bo Sonelin och Gudrun Granberg