ÖH 2019-01-28

                                 

På Norrköpingsföreningen HjärtLungs senaste Öppet Hus-träff bjöds medlemmarna på en mycket levande och hoppingivande livsresa genom olika sjuksjukdomar till ett trots alla problem på vägen bra liv.

Det var Petra Karlsson som på ett medryckande och positivt sätt berättade om sin resa genom att redan i 30-årsåldern drabbas av cancer med jobbiga cytostatika behandlingar som led i behandlingen. Efter att ha klarat cancern fick Petra hjärtproblem som ledde till att hon under några år blev tvungen att inoperera en s k hjärtpump med allt vadet innebär för att sedan få stå i kö för hjärtbyte, vilket hon också genomgick i Lund.för ett par år sedan. Petra berättade att hon nu lever ett efter omständigheterna aktivt och bra liv.och hjärtlung-föreningsmedlemmarna var imponerade av den positiva livsglädje som Petra utstrålade trots alla motgångar på sin hittillsvarande livsresa undre rubriken "Mitt liv tog en annan väg"

Petra avtackades för sin berättelse, som starkt berörde alla, av Gudrun Granberg från styrelsen som också informerade om kommande aktiviteter som de viktiga hjärtlung-räddningskurserna och föreningens aktiviteter i samband med alla hjärtans dag.

Text:Arne Jonsson Bild: Gudrun Granberg