Linköping

Aktiviteter 2020

Vi har tyvärr fått ta beslutet att ställa in vår aktiviteter på grund av coronaviruset och att kunna skydda våra sårbara medlemmar på grund av råd från Folkhälsomyndigheter.

 

DigiGympa med HjärtLung

Riksförbundet HjärtLung testar nu digital gympa och yoga – DigiGympa där de som vill och kan koppla upp sig från hemmet.

 

Många av Riksförbundet HjärtLungs föreningar har nu uppehåll i sina aktiviteter som till exempel golv- eller sittgympa. Därför erbjuder vi nu livesänd digital gympa – DigiGympa där de som vill och kan kopplar upp sig från hemmet och tillsammans köra ett pass med Yvonne.

Genom initiativet når vi många av våra medlemmar som blivit ofrivilligt ensamma genom rekommendationen att undvika att träffa andra. Vi ser också till att de som vill och kan, får en möjlighet att röra på sig med en instruktör som vet vilka rörelser som passar personer med sjukdomar inom hjärta, kärl och lunga.

Konceptet kan förändras under tiden, håll dig uppdaterad genom att besöka denna sida regelbundet.

Medicinsk Yoga - koppla upp dig när du vill

För er som är intresserade av yoga finns nu två filmer som ni kan använda er av när ni vill. Helene Silfver är medicinsk yogainstruktör och leder passen.

Filmen ”I balans med medicinsk yoga” är 13 minuter. 
Länk till filmen: https://youtu.be/HI1n33Ds8Ms 

Filmen ”Andningsmeditation” är 4 minuter.
Länk till filmen: https://youtu.be/dKDUa1P6pBc

Sitt och Golvgympa - livesänd v18 och v19

Yvonne Haglöf, ordförande i Föreningen HjärtLung Botkyrka-Salem, håller i gympapassen. 

Endast webbläsare Chrome eller Safari fungerar för att kunna logga in.
VIKTIGT! När du kommer in, stäng av ljud och bild så att du inte hörs och syns. 

Har du frågor kan du kontakta Marie Ekelund: marie.ekelund@hjart-lung.se

Instruktioner för livesänd digigympa

Man måste ha webbläsare Chrome eller Safari för att kunna logga in, andra webbläsare fungerar inte. När du trycker på länken finns två alternativ att ansluta till gympan:

1. Webbläsare. Godkänn tillgång till ljud och bild. Skriv ditt namn och anslut till mötet
2 Ladda ned StarLeaf appen. Skriv in din jobbmejl (det går bra med din privata). En engångskod skickas till din mail som ska skrivas in på appen. Följ instruktionerna därefter.

Kapaciteten i ditt nätverk avgör hur bra du kan höra och se DigiGympan. Ibland svajar det lite men det är tyvärr inte något vi kan göra åt. Vi har ingen möjlighet med datasupport för uppkoppling till gympan.