Enköping

Välkomna till Föreningen HjärtLung Enköping!

Vi är en ideell lokalförening inom HjärtLung som verkar i Enköping och Bålsta. Vi arbetar för att Du som hjärt/kärl/lungsjuk och anhörig ska få hjälp och stöd att bättre klara vardagen och uppnå en bättre livskvalitet.

Om föreningen

På grund av det svåra läget i Sverige, och världen, just nu har vi ställt in alla våra aktiviteter i föreningen. Detta gäller tills vidare och vi kommer att gå ut med information om när vi sätter igång igen. 

Vi uppmuntrar också till att, ni alla som är hemma isolerade, hör av er till varandra om ni känner er ensammma, behöver ha något att göra eller om ni behöver hjälp med något och inte vet hur. Ett samtal kan göra mycket gott!

Tyvärr behöver vi också meddela att det har kommit till vår kännedom att någon ringer upp och påstår att de samlar in pengar till HjärtLung för forskning - det är en bluff! Vi har ingen insamling just nu! Vill ni veta mer så hör gärna av er - och om någon ringer och ber er sätta in pengar till något i vårt namn - lägg på luren! 

Hoppas att ni alla har det bra - och kom ihåg att vi finns för samtal och hjälp med information!

Föreningen anordnar i vanliga fall gemensama aktiviteter anpassade för hjärt-, kärl- och/eller lungsjuka. Vi erbjuder möten, utbildningar, cirklar, resor och olika motionsaktiviteter . Som medlem möts man på den nivån man själv är på, vissa orkar mer, andra mindre, men alla är hjärtligt välkomna! Många medlemmar tycker att det sociala är lika viktigt för hälsan som motion och kost och det lägger även vi stor vikt på. 

Vi sprider också information, om föreningen och om våra vanligaste hjärt- och lungsjukdomar.