Hallå där Marie Ekelund!

mars 18, 2019

Marie Ekelund är ansvarig för utbildning och livsstil på förbundskansliet. I hennes uppdrag ingår att utveckla och förnya material som ligger till grund för de aktiviteter HjärtLung erbjuder sina medlemmar. Ur Status 2018.

I våras lanserade du Tematräffar stresshantering. Varför?

– Många föreningar efterfrågar nytt material. Samtidigt får vi höra att det blir allt svårare att få deltagare till studiecirklar. Då valde vi att utveckla Tematräffar som är ett enklare sätt att umgås och lära tillsammans. Material kring stress är det många som efterfrågat.

Hur skiljer sig Tematräffar från en studiecirkel?

– En stor skillnad är att det inte behövs någon cirkelledare. Alla är på samma nivå och jobbar tillsammans med ett material där fakta och instruktioner finns med. Deltagarna behöver inte läsa på eller förbereda sig. Tematräffarna har inte heller någon bestämd form, antal träffar och träffarnas längd kan variera, liksom de material man använder.

Blir det flera Tematräffar?

– Ja, det är tanken! Jag vill fokusera på teman som hjälper oss att må så bra som möjligt. Jag tror att det bästa sättet för att göra bra val för god hälsa är att erbjuda kunskap och skapa förutsättningar för god hälsa är att erbjuda kunskap och motivation för att göra bra val i vardagen. Det kan vara lättare att genomföra förändringar tillsammans med andra, då vi ger kraft till varandra.

Vad är nästa steg?

– Nu under hösten kommer förhoppningsvis många föreningar att köra sin första Tematräff. Det ska bli spännande att se vad de tycker. Jag har flera nya teman på gång: kost, fysisk aktivitet och inte minst mental styrka. Allt som bidrar till att vi mår så bra som möjligt är viktigt att arbeta med. Jag vill hjälpa våra medlemmar att fokusera på det friska!